Artikel top billede

Tommy Andersen (til venstre) og Eric Lagier (til højre) får nu selskab af Skype-milliadæren Niklas Zennström i venturefonden Byfounders. Foto: Byfounders.

Skype-milliardær skyder millioner i dansk venturefond

Skype-stifter Niklas Zennström investerer millioner i den danske venturefond Byfounders. Samtidig opfordrer han de danske iværksættere til at droppe USA og blive i landet.

Den svenske it-entreprenør Niklas Zennström, der står bag både Kazaa og Skype, vender nu atter blikket imod Danmark.

Skype-stifteren investerer nu et ukendt millionbeløb i venturefonden, Byfounders, som består af omkring 30 nordiske iværksættere og er stiftet af danskerne Eric Lagier og Tommy Andersen, der begge har en fortid hos Skype.

Læs også: Ny dansk venturefond står klar med 750 millioner kroner: Sådan får din it-virksomhed del i pengene

Det sker gennem svenskerens egen venturefond Atomico. Det skriver Børsen.

Og noget tyder på, at Niklas Zennström er klar til at bruge en del af pengene i Danmark.

Skype-stifteren opfordrer i hvert fald iværksætterne til at blive i Danmark fremfor at søge imod USA.

"En af grundende til, at de andre virksomheder flyttede til USA, var, at der ikke var nogen danske venturefonde, som ville investere i dem. Så jo mere, vi kan hjælpe med at støtte lokale europæiske virksomheder, jo bedre," siger Niklas Zennström til Børsen, og fortsætter:

"I Atomico kommer vi tit til Danmark for at kigge på virksomheder, og vi kan se, at kvaliteten bliver bedre og bedre. Den næste generation af selskaber, heriblandt Peakon, er blevet internationale, men forhåbentlig bliver de i Danmark. Vi ser gerne, at de kommer ud i verden, men vi håber, at de beholder en del af deres kerneforretning her," siger Niklas Zennström.

Læs mere om Peakon her: Dansk it-start up forventer omsætning på mere end 100 millioner kroner i 2018: "Vi får sindssygt mange henvendelser"

Har solgt Skype to gange

Niklas Zennström stiftede Skype sammen med danske Janus Friis i 2003 og solgte selskabet til Ebay for 2,6 millioner dollar, svarende til mere end 15 milliarder kroner, tre år senere.

I 2009 købte den nu 52-årige svensker Skype for at sælge selskabet igen i 2011 til Microsoft for 8,5 millioner dollar, hvilket svarer til et stykke over 50 milliarder kroner.

Læs også: Dansk it-firma skal ansætte 80 medarbejdere på et år - uden at være lønførende: "Det er en kæmpe udfordring - vi leder specifikt efter de bedste folk"

Flere prominente navne

Venturefonden Byfounders blev oprettet i september 2017.

Udover Eric Lagier og Tommy Andersen tæller iværksætterne bag fonden blandt andet Feltet Peter Holten Muhlmann fra Trustpilot og Michael Moesgaard Andersen, som har en fortid hos CBB Mobil.

De 30 iværksættere, som står bag venturefonden, meldte i forbindelse med lanceringen af Byfounders ud, at de har har tilsagn på 750 millioner kroner.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere