Artikel top billede

Kapitalfond sælger dansk it-virksomhed for milliarder

IT Relation er blevet solgt til kapitalforvalteren Hg. Kapitalfonden Adelis Equity Partners indkasserer dermed et milliardbeløb. Ejerskiftet får ingen konsekvenser for hverken medarbejdere eller kunder.

Danske IT Relation skal have ny ejer.

Det står klart, efter kapitalforvalteren Hg køber kapitalfonden Adelis Equity Partners’ majoritetspost i selskabet.

Det oplyser IT Relation.

"Adelis har været den helt rigtige partner for os i de seneste års udvikling af vores virksomhed. Vi har fået præcis den støtte og sparring, som vi havde håbet på, og Adelis’ indsats har været uvurderlig i de opkøbs- og integrationsprocesser, som har medvirket til vores succes. Vi tror og håber, at vi med Hg får et tilsvarende godt partnerskab, som kan skabe yderligere fremdrift," siger Henrik Kastbjerg, administrerende direktør for IT Relation, i en meddelelse fra virksomheden.

Handel i milliardklassen

Siden Adelis Equity Partners overtog ejerskabet af IT Relation i sommeren 2016, har selskabet formået firedoble væksten.

Det er blandt andet sket gennem seks opkøb af Softcom, AC Intellicom, WWI, DSI-Next, Front-Data og senest IT Afdelingen.

Og noget tyder på, at investeringen i selskabet har været en rigtig god én af slagen for kapitalfonden.

Børsen erfarer, at prisen for ejerskiftet ligger i "milliardklassen", men Hg har pengene til at betale prisen.

Hg forvalter til dagligt omkring investeringer for 9 milliarder dollar, svarende til mere end 55 milliarder kroner.

Ledelsen fortsætter

IT Relation oplyser desuden, at ejerskiftet ingen konsekvenser får for hverken selskabets kunder eller for de 470 medarbejdere.

Stifteren af IT Relation, Henrik Kastbjerg, og det øvrige ledelsesteam, Anders Kaag og Stig Bundgaard, fortsætter i deres hidtidige roller og med markante ejerposter i selskabet.

Nyheden om salget af IT Relation kommer ganske kort tid efter, at det blev meldt ud, at Adelis Equity Partners var klar til at sælge virksomheden.

Det kan du læse mere om her: Kapitalfond er klar til at sælge IT Relation for et milliardbeløb

IT Relation råder over ni kontorer i Danmark.

Derudover har selskabet tre kundecentre i Herning, Viby J. og København.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere