Artikel top billede

Datatilsynet med opfordring til virksomheder: Indgå en dataaftale med Facebook

EU-domstolen afsagde 5. juni en dom om for virksomhedssider på Facebook. Det får nu Datatilsynet til at opfordre danske virksomheder til at indgå en aftale med Facebook om fælles dataansvar.

Det er dit ansvar sammen med Facebook at overholde persondataforordningen på din virksomheds Facebookside, og derfor bør du indgå en aftale med Facebook om fælles dataansvar.

Sådan lyder opfordringen fra Datatilsynet, der efter en afgørelse fra EU-domstolen har set nærmere på, hvad den kommer til at betyde for danske virksomheder.

“Du skal sørge for at indgå en aftale med Facebook om fælles dataansvar, og i denne aftale skal det reguleres, hvem der har ansvar for hvad, og dem I behandler oplysninger om, skal have adgang til at se det væsentligste indhold af ansvarsfordelingen mellem Facebook og dig,” skriver Datatilsynet i sin fortolkning af dommen fra EU, der blev afgjort 5. juni.

Læs også: Datatilsynet advarer om falske GDPR-tilsyn: Mystiske folk i tøj fra sikkerhedsfirma dukkede op hos dansk ørelæge

Ret til indsigt

Deruover understeger Datatilsynet, at dine kunder på Facebook også har ret til indsigt på samme måde som andre steder.

Det betyder, at hvis en kunder kommer med en indsigtserklæring, så skal du kunne udlevere, hvilke oplysninger du har på dem, og være klar til at slette dem, hvis kunden ønsker det.

Læs også: Fem GDPR-myter, som du omgående bør få aflivet i din organisation

I sin fortolkning af EU-dommen erkender Datatilsynet også, at det er nødvendigt at Facebook er villig til at indgå en aftale for at man som virksomhed kan aftale et fælles dataansvar.

Men uanset hvad Facebook beslutter, så kan din virksomhed ikke løbe fra ansvaret, hvis Facebook ikke vil samarbejde.

“Datatilsynet i Irland vil følge op på, at Facebook gør. I det omfang reglerne ikke efterleves, risikerer begge parter imidlertid at blive pålagt sanktioner,” skriver Datatilsynet.

Du kan læse hele fortolkningen fra Datatilsynet her




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere