Artikel top billede

Ugen i tech: Microsofts nye Office, Xbox og HoloLens, ny Intel GPU på vej og en Google-laptop med Windows ombord

Microsoft viser denne uge, at de har mange interessante produkter i støbeskeen. Få et smugkig på selskabets planer for Office, Xbox og HoloLens. Samtidig byder på Intel og Google på uventede produktnyheder.

Microsoft er i færd med at opdatere en stribe af deres nøgleprodukter i år.

Den store nyhed i denne uge kommer fra selskabets Office-lejr, hvor den nye kontorpakke begynder at tage sin endelige form.

Interesserede kan allerede nu prøve den næste version af Word på selskabet web-baserede app. Der ses det, at Microsoft med denne udgave har satset på hastigheden og enkelhed.Læs mere her om hvordan du prøver den nye Office.

Også Mac-brugere kan nu prøve Microsofts kontorpakke af med ugens lancering af en developer-version af Office 2019 for Business.

Den egentlige lancering af både Office 2019 til Mac og Windows er sat til andet halvår 2018.

Microsofts næste gaming-konsol, indtil videre kendt som Xbox ‘Scarlett’, vil der skulle ventes lidt længere på. Netmediet Thurrot skriver her, at næste generation af spilkonsollen står til at debutere i 2020.

Her skal det understreges af de kommende Xbox nævnes i flertal, en familie af spillekonsoller kan derfor være på vej. Der peges på, at en Xbox familien vil udvides med en streaming-enhed der vil fungere på samme vis som Googles Chromecast-enheder, men altså også vil tilbyde streaming af spil.

Microsofts næste Augmented Reality headset, HoloLens 2, vil der ikke skulle ventes nær så længe på. Her erfarer The Verge at en afløser med et bedre batteri ombord skulle udkomme senere på året.

Intel springer ud som grafikkort-producent

Denne uge løfter også Intel sløret for nogle langsigtede planer.

I 2020 skal processor-producenten også til at fremstille såkaldte GPU’er – grafikprocessorer som assisterer processoren med enorm grafik-orienteret regnekraft.

Dermed ser det ud til, at det mangeårige duopol mellem AMD og Nvidia bliver brudt.

Det forlyder, at der vil blive tale om en storstilet lancering af en komplet produktserie, med produkter tiltænkt alt fra grafikkort til gaming-computere til store datacentre.

Læs også: Nvidia og AMD får ny konkurrent: Nu vil Intel springe ud som grafikkort-producent

Windows på en Google-maskine

En anden overraskende udvikling denne uge kommer fra Google-lejren, hvor søgegiganten denne uge åbner op for, at Windows-styresystemet kan benyttes på selskabets Pixelbook. Altså laptops som er skabt til udelukkende at køre med Googles eget styresystem, Chrome OS.

Ars Technica skriver, at Google nu opdaterer PixelBook’en firmware til at understøtter WHCK (Windows Hardware Certification Kit) og dermed banner vej op for, at brugere kan installere Windows på deres Chrome-maskine.

Se også: Google’s tredje styresystem tager form: Fuchsia fungerer (næsten) på en Chromebook




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere