Artikel top billede

Strid om TIA Technology koster investorer dyrt: Her er den store millionregning

DKA Capital og en række andre investorer må indkassere et samlet tab på et trecifret millionbeløb i forbindelse med salget af softwarevirksomheden TIA Technology i 2014 til EQT. Det har Voldgiftsretten besluttet.

Kapitalfonden DKA Capital og en række andre investorer har tabt det juridiske slagsmål om salget af softwarevirksomheden TIA Technology til køberen af virksomheden, kapitalfonden EQT.

Som følge af nederlaget i Voldgiftsretten kom IT Holding III A/S, som DKA Capital er hovedejer af, ud af 2017 med et underskud på 181 millioner.

Det skriver Børsen.

Lars Dybkjær, der var ledende partner i DKA Capital, bekræfter over for avisen, at størstedelen af det beløb skyldes den erstatning, som selskabet har skulle betale til EQT.

Kapitalfonden deler regningen med en række andre investorer.

"Men vi ser det som et afsluttet kapitel nu og er kommet videre fra det. Jeg har sagt flere gange, at jeg er uenig i udfaldet af sagen," siger Lars Dybkjær til Børsen.

EQT købte katten i sækken

For fire år siden købte EQT TIA Technology af DKA Capital for 500 millioner kroner.

Den pris bliver nu kraftigt barberet med rabatten på op imod 181 millioner kroner.

De to kapitalfonde har ligget i krig med hinanden, siden det op for EQT, at kapitalfonden havde købt katten i sækken.

Det skyldes, at Tia Technology i tiden op til handlen var noget af en guldkalv med stort potentiale.

Men allerede i det første regnskab efter overtagelsen, måtte Tia Technology lindkassere et stort fald i driftsresultatet, hvilket førte til, at overskuddet efter skat med et hug faldt fra 30 millioner kroner til fem millioner kroner.

Det betød, at EQT anlagde voldgiftssag imod DKA Capital, da kapitalfonden mente, at den tidligere ejere havde tilbageholdt vigtige oplysninger om selskabets faktiske tilstand, og at prisen derfor skulle have været meget lavere.

Det kan du læse mere om her: Kapitalfond dømt til at betale millionerstatning efter salg af softwarefirmaet Tia Technology: Køber blev snydt

Hvilke punkter, voldgiftssagen konkret handler om, er aldrig blevet offentliggjort, men er sagen er nu endt med en en trecifret millionrabat til EQT.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere