Artikel top billede

CEO for F-Secure, Samu Konttinen, der netop har købt konkurrenten MWR InfoSecurety

F-Secure opruster: Køber konkurrent og bliver Europas største it-sikkerhedsselskab

Det finske it-sikkerhedsselskab F-Secure har købt den engelske konkurrent MWR InfoSecurity for over en en halv millliard kroner.

Finske F-Secure står til at blive Europas største it-sikkerhedsvirksomhed.

Selskabet har nemlig købt den engelske konkurrent MWR InfoSecurety og bliver dermed den største spiller på markedet inden for it-sikkerhedstjenester.

Prisen for det engelske sikkerhedsselskab bliver 91,6 millioner euro, eller hvad der svarer til lige over 682 millioner kroner. Det skriver F-Secure i en pressemeddelelse.

Læs også: Skær ned for antallet af sikkerhedsprogrammer og undgå at spilde penge: "Du behøver ikke have de bedste sikkerhedssystemer"

"Jeg er begejstret over at kunne byde MWR InfoSecuretys medarbejdere velkommen til F-Secure. Med deres store erfaring og hundredevis af eksperter inden for cybersikkerhed kommer vi til at få uset stor indsigt i cyberangreb døgnet rundt,” siger Samu Konttinen, CEO hos F-Secure, i meddelelsen og fortsætter:

"Opkøbet giver os mulighed for at opfange endnu flere angreb, så vi kan beskytte vores kunder endnu bedre."

Det er særligt MWR InfoSecuritys produkter, som F-Secure lægger vægt på, når selskabet fortæller hvorfor det har valgt at købe MWR InfoSecurity.

"Deres threat hunting-platform er en af ​​de mest avancerede på markedet og er et glimrende supplement til vores eksisterende teknologier," siger Samu Konttinen.

Aftale falder endeligt på plads i juli

Handlen ventes at falde på plads i begyndelsen af juli måned i år.

MWR InfoSecurity har i dag 400 medarbejdere fordelt på fire kontinenter, som nu bliver en del af F-Secure.

Det fremgår ikke af meddelelsen, om opkøbet kommer til at betyde fyrringer i nogen af selskaberne.

Også ledelsen ser ud til at fortsætte. Ifølge meddelelsen fra selskabet bliver MWR InfoSecurety nuværende CEO, Ian Shaw, en del af ledelsen hos F-Secure,hvis handlen som ventet falder på plads i juli.

Læs også: Fup med GDPR-besøg er langt fra unikt: Sådan sniger hackerne sig ind i din virksomhed

"Vi ser frem til at skulle arbejde sammen med F-Secure, så vi kan nå nye højder inden for cybersikkerhedsbranchen,” siger Ian Shaw.

Handlen ser også ud til at blive en god investering for F-Secure.

I MWR InfoSecuritys seneste regnskab kunne selskabet præsentere et resultat på 31,1 millioner euro, svarende til lige over 230 millioner kroner.

Det er samtidig en stigning i forhold til sidste år på 24 procent.

Tilgengæld har de seneste to års driftsresultat for MWR InfoSecurity budt på et minus på en halv million euro eller 3,7 millioner kroner.

Læs også:

Stor plan skal gøre EET til Europas største: "Vi har langt mere fokus på at holde på de eksisterende kunder end at få nye"

Microsoft bekræfter: Køber GitHub for 50 milliarder kroner - her er planen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Jobindex Media A/S
Salg af telemarketing og research for it-branchen, it-kurser og konferencer

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere