Artikel top billede

Asus' ZenBook Pro får et såkaldt 'ScreenPad' i stedet for en touchpad.

Nu kan danskerne købe Asus’ snedige bærbar: Den har et touch-display i stedet for trackpad’en.

Dansk pris og tilgængelighed på Asus’ lovende ZenBook Pro 15 (UX580) er ude.

Asus’ svar på Apples Touch Bar til Macbook virker lovende.

I selskabets nye kollektion af Zenbook Pro-maskiner vrages den trykfølsomme touch-flade til fordel for et decideret touchdisplay, som giver laptopen øget funktionalitet.

ZenBook Pro 15 fik sin officielle debut i begyndelsen af juni måned ved årets Computex-messe i Taipei. Og nu, få uger senere, er maskinen til at købe herhjemme.

Debutprisen lyder på på 14.999 kroner hos udvalgte forhandlere.

En mindre variant med 14 tommer display, i stedet for 15 tommer, er også i bedding, salgsdebut og pris på denne model, kan Asus Danmark dog ikke præcisere endnu.

Læs også: Galt eller genialt? Denne bærbare computer bytter track-pad’en ud med et touch-display

Snedigt ekstra-display og livlig storskærm

Det er ikke nogen billig maskine, men Asus kvitterer her, ved at byde på den særlige ’ScreenPad’ – en 5,5 tommer stort touch-skærm, som spiller sammen med blandt andet Microsoft Office og Spotify.

Her kan du skabe genveje, styre programmer eller endda spejle din mobils skærm på laptop’en via Asus Sync-appen.

Ud over sit særlige ekstra-display, byder ZenBook Pro 15 på et skarpt 4K display med livlige farver som dækker 100 procent af det professionelle Adobe RGB farverum.

Farveægtheden er samtidig sikret af Pantone. Til det lovende display følger et sæt Harmann Kardon signerede stereohøjttalere.

Kanterne omkring displayet er samtidig gjort smallere, hvorfor ZenBook Pro 15 er sammenlignelig i størrelse med 14 tommer laptops. Maskinen vejer i alt 1,88 kilogram og fylder 365 x 241 x 19 mm.

Godt med power og tilslutningsmuligheder.

Til det interessante koncept følger en kapabel pakke, som skal drive Windows 10 Pro frem.

I maskinrummet finder du Intels nye ottende generation Core i9 processor med seks kerner ombord, som ledsages af 16GB DDR4 RAM og et hurtigt Pci-e baseret SSD-lager på 512GB.

Spil og andre grafisk krævende opgaver varetages af Nvidia GTX 1050Ti grafikkort – et midrange grafikkort med 4GB VRAM ombord.

Det hele bliver drevet frem af et 71 Wh stort batteri, en gennemsnittelig størrelse for en stor og kraftig en maskine.

Tilslutningsmulighederne er mange: op til tre eksterne skærme displays kan sluttes til maskinen, to via USB-C Thunderbolt 3 og et via en HDMI-port. Dertil kommer to almindelige USB-A porte og en lille micro-SD kortlæser.

Læs også: Ugen i tech - Drømmedisplays fra Østen, følsom smartphone fra HTC og rutefly med foldbare vinger

Herunder kan du se Asus vise sin ScreenPad i aktion:




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Advania Danmark A/S
Hardware, licenser, konsulentydelser

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere