Artikel top billede

Ny EU-aftale sikrer fri data i Europa: Free-flow af data er et grundlag for et velfungerende marked

EU blev sent tirsdag enig om et nyt regelsæt, der forbyder geografisk bindind af data. Reglerne vil kunne booste danske datacentre, mener Dansk Erhverv.

Data skal kunne flyde frit overalt i Europa. Sådan lyder essensen af en ny aftale, som EU-politikerne indgik sent tirsdag aften.

Aftalen skal sikre den frie bevægelighed af ikke-personfølsomme data på tværs af de europæiske landegrænser - og forbyder dermed EU-landene at holde på data ved at vedtage forskellige geografiske regler for data-behandling i de enkelte lande.

“Lokale data-restriktioner er et tegn på protektionisme, og det er der ikke plads til i et ‘single market’,” siger Andrus Ansip, der står i spidsen for EU's 'Digital Single Market'-projekt.

EU håber, at de nye regler vil føre til skærpet konkurrence på markedet for data-håndtering i EU og understøtte den teknologiske innovation og skabelsen af nye, digitale forretningsmodeller for alle typer data.

Andrus Ansip siger, at EU allerede har sørget for fri bevægelighed af mennesker, varer, services og kapital.

“Nu tager vi næste skridt med denne aftale, der sikrer fri bevægelighed af ikke-personfølsomme data,” siger han.

Dansk Erhverv er begejstret for aftalen.

“Den nye forordning fjerner barrierer og booster dermed markedet for både brugere og udbydere af cloudservices. Dataprotektionismen er stigende globalt, og antallet af datalokaliseringskrav også internt i EU har været stigende over de senere år, og de har medført barrierer i det indre marked. Det bliver der nu gjort op med," lyder det fra Poul Noer, der er chefkonsulent i Dansk Erhverv.-

Ifølge Dansk Erhverv vil den nye aftale især blive en fordel for mindre virksomheder og startup-virksomheder, som ikke har ressourcer til at investere i datacentre eller cloudaftaler i flere forskellige EU-lande-

Du kan læse mere om de nye regler her: A framework for the free flow of non-personal data in the EU.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere