Artikel top billede

(Foto: Vivino)

På 10 år har Apples App Store erobret verden: Her er to danske app-successers fortælling om, hvordan det er at leve på Apples nåde

De danske it-succeser Subway Surfers og Vivino ville næppe findes i den form, som vi kender dem i dag, hvis det ikke var for Apples App Store. Men hvordan er det at bygge en virksomhed på en platform, der er udenfor ens egen kontrol?

Premium Kun for abonnenter
Det får du i artiklen
  • Få indsigt i hvor meget omsætning og hvor mange job, der bliver skabt via App Store
  • Bliv klogere på ulemperne ved at basere sig sin forretning på en anden virksomheds platform
  • Få historien om hvordan app-succeserne Vivino og Subway Surfers blev skabt
1.745
8:45 min
”Uden en platform som App Store ville Vivino-konceptet ikke have kunnet lade sig gøre.”

Så klar er meldingen fra Theis Søndergaard, der er medstifter af den danske vin-app Vivino.

Vivino er blot en af tusindvis af virksomheder over hele verden, der i løbet af de seneste år har opbygget en blomstrende vækstforretning på Apples App Store, der den 10. juli fylder 10 år.

Da de første app-udviklere tilbage i 2008 lagde deres apps ud på Apples nye platform, havde de næppe i deres vildeste fantasi forestillet sig, at App Store ville udvikle sig til den multi-milliard forretning, som vi kender i dag.

Men faktum er, at Apple i dag sender en sand guldregn udover app-udviklere i hele verden.

I hele 2017 udbetalte Apple således 26,5 milliarder dollar til udviklerne på platformen. Det er mere end Cyperns bruttonationalprodukt og overstiger McDonalds omsætning sidste år.

Dertil kommer, at App Store bidrager positivt til jobskabelsen. Apple hævder, at App Store er med til at understøtte intet mindre 45.000 job i Danmark.

Eksklusivt Premium-indhold for abonnenter