Morgen-briefing: Datatilsynet flytter / Løkke-fonden betaler penge tilbage efter Atea-dom / KL opfordrer kommunerne til at sætte alle Atea-indkøb på pause / Telia udruller ny IoT-teknologi over hele landet

Datatilsynet flytter. Løkke-fonden betaler penge tilbage efter Atea-dom. KL opfordrer kommunerne til at sætte alle Atea-indkøb på pause. Telia udruller ny IoT-teknologi over hele landet. It-rigmand bliver ny ‘løve’ på DR. Lars Larsen vil ikke samarbejde med Amazon. Datatilsynet flytter. Danske rigmænd skyder milliarder i selvkørende biler. Afgørelse i byretten i injuriesag om Stein Bagger-sag.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne fredag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Datatilsynet flytter
Datatilsynet flytter efter sommerferien ud fra det centrale København og til Valby, hvor tilsynet fremover skal dele lokaliteter med Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen og Forbrugerombudsmanden.

Datatilsynet bor i dag i Borgergade i det centrale København.

Den nye adresse bliver Carl Jacobsensvej i Valby.

"Vi er blevet flere medarbejdere for at kunne løse de ekstra opgaver, vi har fået i forbindelse med databeskyttelsesforordningen, og derfor sidder vi meget tæt i vores nuværende lokaler. Et nyt domicil har længe stået på ønskelisten. Der er også en ny og spændende faglig synergi ved, at vi kommer fysisk tættere på Forbrugerombudsmanden og Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen," siger Cristina Gulisano, direktør i Datatilsynet i denne meddelelse.

Løkke-fonden betaler penge tilbage efter Atea-dom
Løkke-fonden, der er stiftet af statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), tilbagebetaler 34.590 kroner i kølvandet på onsdagens dom i den store Atea-bestikkelsessag, skriver Ekstra Bladet

Pengene stammer fra it-selskabet 3A-it, der spiller en central rolle i sagen, i det det blev stiftet af tre af de nu dømte tidligere Atea-topfolk.

Ifølge avisen blev pengene overrakt personligt til statsministeen af en de dømte, Claus Hougesen, i januar 2015.

Lars Løkke Rasmussen har ifølge avisen tidligere også boet i Claus Hougesens luksusvilla på Mallorca i en periode.

KL opfordrer kommunerne til at sætte alle Atea-indkøb på pause
KL følger trop med Moderniseringsstyrelsen og SKI, der torsdag anbefalede alle statslige myndigheder at sætte indkøb hos Atea på pause.

Nu opfordrer KL kommunerne og regionerne til at gøre det samme.

“KL er enig i Moderniseringsstyrelsens anbefaling om at vente med at indgå nye kontrakter til redegørelsen ligger klar og vil anbefale kommunerne at lade sig inspirere af den,” lyder det fra KL ifølge DR.


Telia udruller ny IoT-teknologi over hele landet
Telia er sammen med en række udvalgte kunder gået i gang med at teste det, som selskabet kalder for et ‘nyt, højteknologisk mobilnetværk.’

Det nye netværk er ifølge selskabet ‘skræddersyet til de behov, som et øget fokus på IoT kræver,’ lyder det fra selskabet.

Den nye teknologi, som Telia anvender, hedder Narrowband IoT (NB-IoT). Selskabet forventer at have udrullet teknologien over hele landet til nytår.

“Med NB-IoT kan Telia levere services, der er tilpasset den enkelte kunde. Det vil give kunden bedre overblik over produktionen og mulighed for at agere intelligent og effektivt,” lyder det fra selskabet.

It-rigmand bliver ny ‘løve’ på DR
It-rigmanden Peter Warnøe bliver ny ‘løve’ i næste sæson af tv-programmet Løvens Hule på DR, meddeler DR.

Peter Warnøe er i dag direktør i venturefonden Nordic Eye, men grundlagde blandt andet sin formue med Aston IT Group, som ville samle konsulenthuse, der rådgav om og solgte software. Det skete tilbage i 1999.

Han stod også bag hardwareforhandleren Complet, der i 1997 blev solgt til norske Merkantildata, som han blev CEO for i en årrække. Merkantildata er siden blevet til Atea.

Lars Larsen vil ikke samarbejde med Amazon
Lars Larsen og Jysk vil ikke sælge varer via Amazon, fastslår den danske rigmand i Børsen.

Selskabet har som et forsøg solgt varer på Amazon i Storbritannien, men det er ikke gået godt.

“De tager godt for sig, og det har mine små avancer det svært med. Vi kan ikke bære at give 15-20 procent til Amazon. Det vil ødelægge vores image, hvis pludselig satte priserne op med 15-20 procent, så det har jeg ingen interesse i,” siger Lars Larsen til avisen.

Danske rigmænd skyder milliarder i selvkørende biler
Den ‘relativt nystiftede danske milliardfond’ Nordic Alpha Partners ser selvkørende biler som et oplagt investeringsområde, og fremtrædende danske investorer melder sig klar til at skyde penge i udviklingen af teknologierne, skriver Finans.

Ifølge avisen har tidligere SAP-topchef Jim Hagemann Snabe, Danske Bank-formand Ole Andersen og tidligere topchef i Nordea, Christian Clausen, skudt penge i fonden.

Det samme har flere store organisationer.

Afgørelse i byretten i injuriesag om Stein Bagger-sag
Byretten har ifølge Børsen frikendt folkene bag et tv-program med navnet ‘Find Stein Baggers penge’ for injurier.

Ifølge avisen var sagen blevet anlagt af Stein Bakkers makkers chef, Carl Freer.

Han mener, at “programmet rummede forkerte udtalelser, der var egnet til at nedsætte hans agtelse i offentligheden og stemplede ham som en "voldelig kriminel bagmand,” skriver avisen.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Få styr på dine kontrakter - også i årene efter de er blevet underskrevet

I en verden fyldt med kontrakter og aftaler er det afgørende, at du har styr på håndteringen af din organisations kontrakter - både de nye og de eksisterende. På dette seminar gennemgår vi nogle af de største risici og hvordan du minimerer dem. Der er mange penge at spare. Og stor mulighed for kraftig effektivisering.

23. maj 2019 | Læs mere


CXO roundtable: Sæt strategisk it-sikkerhed på dagsordenen

Eksklusivt roundtable: Hør hvordan DSBs Chief Information Security Officer arbejder med fremtidens it-trusler og strategisk it-sikkerhed - og vær med til at sætte fokus på strategisk it-sikkerhed, incident response, beredskabsplaner og business continuity blandt en udvalgt gruppe af digitale ledere fra danske virksomheder.

24. maj 2019 | Læs mere


FutureLegal

FutureLegal giver dig viden og inspiration til at imødegå fremtiden for juridiske ydelser.

28. maj 2019 | Læs mere


Premium
Mens Kevin Magnussen kører Formel 1-ræs, kæmper international top-CIO i kulissen for at beskytte vitale data
Det vigtigste for CIO hos Haas F1 er it-sikkerhed. Her fortæller han til amerikansk medie, hvordan han griber den opgave an med sikkerhedslag og en ny platform, der overvåger racerholdets globale netværk.
Computerworld
Google blokerer med omgående virkning for Huaweis brug af Android-licenser - se hvad det kommer til at betyde for dig
Google begrænser med omgående virkning kinesiske Huaweis brug af Android. Huawei vil ikke længere have adgang til tjenester fra Google.
CIO
Danske Joachim Ærtebjerg er med i toppen som CTO for Intel i EMEA - hør hans bud på it-udviklingen efter 25 år hos processor-giganten
Tech fra Toppen: Danske Joachim Ærtebjerg har arbejdet for Intel siden de lancerede Pentium-processoren i midten af 90´erne. I dag er han CTO for EMEA-området - og giver her sit bud på it-udviklingen.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Kvartalsrapport på cyber-trusselslandskabet
I denne rapport dykker vi ned i cyber-trusselsbilledet for Q4. Vi har opsummeret statistikkerne fra millioner af trusselsforekomster observeret af Fortinet enheder i live produktionsmiljøer i hele verden. Ifølge IDC er Fortinet den mest adapterede netværks-sikkerhedsløsning, med 4,2 mio. implementerede devices. Det giver et unikt perspektiv på trusselslandskabet, som er destilleret ned i denne rapport. Download den her og få det fulde overblik.