Artikel top billede

Per Juul Andersen vil frifindes: Anker fængselsdom i Ateasagen

Endnu en af de dømte i Ateasagen har valgt at anke sin fængselsdom. Hans advokat oplyser til Computerworld, at man ønsker dommen på 1 års fængsel prøvet ved landsretten.

Flere af Ateasagens hovedpersoner vvalgte straks at anke dommene, der blev afsagt for 14 dage siden.

Blandt de tre dømte der ønskede betænkningstid har endnu en dømt nu valgt at gå samme vej. Det drejer sig om tidligere salgschef hos Atea Per Juul Andersen, der har valgt at anke dommen på 12 måneders fængsel.

Det oplyser Per Juul Andersens advokat, Arvid Andersen, i en e-mail til Computerworld.

Han ønsker ikke at uddybe baggrunden for beslutningen, men fortæller at man har anket med påstand om frifrindelse af Per Juul Andersen, der har spillet en central rolle i sagen.

Læs mere her: Her er dommene i Atea-bestikkelsessagen: Millionbøde til Atea og fængselsstraffe til de tiltalte

En af sagens hovedpersoner

Selvom Per Juul Andersen ikke har indtaget en plads på direktionsgangen i Atea, så har han i kraft af i sin tidligere rolle som salgschef spillet et vigtig rolle i Ateasagen. Han var nemlig ofte i kontakt med Region Sjælland og særligt Rene Clausen, og som anklageskriftet viser, så deltog han i en lang række af de middage samt flere af de rejser, som er sagens omdrejningspunkt.

Læs mere her: Anklager tilfreds med Atea-dommen: Der skal slås hårdt ned på samfundsskadelig kriminalitet, og det mener jeg, man har gjort

Retten lægger i sin dom vægt over Per Juul Andersen særligt vægt på omfanget og den tidligere salgschefs aktive rolle. Retten fandt, at Per Juul Andersen i sit virke havde givet de offentligt ansatte fordele for omtrent 320.000 kroner og har begået underslæb for 510.000 kroner.

Det trækker dog i den modsatte retning, at Per Juul Andersen, som det flere gange kom frem under retsagen, har handlet "efter instruktion fra overordnede".

Læs mere her: Fire af de dømte i Atea-sagen anker dommen: Resten kræver betænkningstid

Det ændrer dog ikke på, at forsvarer Arvid Andersen måtte se håbet om en delvist betinget dom knust. Retten fandt således, at karakteren, grovheden og antallet af forhold ikke dannede grundlag for at straffen skulle gøres delvist betinget.

Melder sig i koret

Med beslutningen om at anke dommen, melder Per Juul Andersen sig blandt de dømte i den store sag om bestikkelse, der ønsker sagen prøvet ved en højere retsindstans.

For 14 dage siden blev dommene i sagen afsagt i Retten i Glostrup, og her valgte en række af de dømte at anke på stedet. Efter en ganske kort pause på få minutter, hvor advokaterne kunne tale med deres klienter, valgte således Rene Clausen, Michael Mølkær Jensen, Peter Trans, Claus Hougesen at anke dommen.

Læs mere her: Seks it-topfolk i bestikkelsessag skal betale 778.000 kroner tilbage til Region Sjælland

Atea tog sig som selskab betænkningstid, men valgte kort tid efter at acceptere dommen, der indbefatter en bøde på 10 millioner kroner.

Det har siden ledt til, at virksomheden har skullet indlevere en redegørelse for sit arbejde med at kunne imødegå korruption i fremtiden. En redegørelse, der i disse dage bliver studeret nøje af Kammeradvokaten.

Læs mere her: Atea accepterer dom i bestikkelsessag: Betaler bøde på 10 millioner kroner

Den officielle klagefrist udløber i aften ved midnat.

Carsten Ritzau anker ikke dommer, oplyser hans advokat Sysette Vinding Kruse.

Michael Steen Hansens advokat, Mikael Skjødt, skriver i en mail, at man kommer med en udmelding i morgen tidligt.

Ifølge anklagemyndigheden vil der i morgen formiddage komme en officiel udmelding på det sociale medie Twitter om, hvorvidt de resterende har anket dommen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere