Artikel top billede

Tidligere Atea-direktør opgiver at anke dom i bestikkelsessag: Modtager fængselsstraf

Tidligere salgsdirektør hos Atea, Carsten Ritzau, har valgt ikke at anke sin dom på otte måneders delvist betinget fængsel. Det oplyser hans advokat. Dermed er han den første af de dømte, der beslutter sig for at afsone dommen.

Det tog kun få minutter, før den flere end halvdelen af de dømte i Atea-sagen havde anket dommen.

Resten tog sig betænkningstid, men her kort før fristen udløber, kan Computerworld fortælle, at den tidligere salgsdirektør hos Atea, Carsten Ritzau, har valgt ikke at anke dommen.

Det oplyser hans advokat, Sysette Vinding Kruse, i en e-mail til Computerworld.

"Han anker ikke," skriver hun helt kort.

Dermed kommer Carsten Ritzau til at afsone straffen, der for to uger siden blev udmålt i Retten i Glostrup.

Dommen lød på fængsel i otte måneder, hvoraf de tre måneder afsones nu og resten gøres betinget på en række betingelser.

Læs mere her: Her er dommene i Atea-bestikkelsessagen: Millionbøde til Atea og fængselsstraffe til de tiltalte

Indtog en central rolle

De otte måneders fængsel blev udmålt af retten på baggrund af forholdenes karakter, grovhed og antaller af forhold, hvor Carsten Ritzau har givet offentligt ansatte uberettigede fordele for 162.000 kroner og har bedrevet underslæb for mere end 100.000 kroner, står der i dommen.

Retten lagde særligt vægt på, at Carsten Ritzau indtog en særdeles aktiv rolle i den meget omtalte tur til Dubai i 2014, hvor en gruppe folk fra Atea brugte mere end 400.000 kroner blandt andet fra Konto 2840 på at bo på hotel, spise middag og se racerløb.

Læs mere her: Anklager tilfreds med Atea-dommen: Der skal slås hårdt ned på samfundsskadelig kriminalitet, og det mener jeg, man har gjort

Derudover har det haft betydning, at Carsten Ritzau var med til at stifte 3A-it, der senere skulle vinde udbuddet i Region Sjælland for næsen af hans tidligere arbejdsgiver, Atea.

Det har dog trukket i en formildende retning, at han ikke har været øverst i hierakiet og derfor har handlet efter instruktion fra overordnede.

Flere anker

Flere af de dømte i sagen har valgt at anke dommene.

Det gælder senest den tidligere salgschef Per Juul Andersen, der efter betænkningstid har valgt at ville have sagen prøvet ved en højere retsinstans.

For 14 dage siden blev dommene i sagen således læst op i Retten i Glostrup, og her valgte en række af de dømte at anke på stedet.

Efter en ganske kort pause, foranlediget af Rene Clausens advokat, Andro Vrlic, valgte netop Rene Clausen samt Michael Mølkær Jensen, Peter Trans og Claus Hougesen at anke deres domme.

Læs mere her: Seks it-topfolk i bestikkelsessag skal betale 778.000 kroner tilbage til Region Sjælland

Atea tog sig som selskab betænkningstid, men valgte kort tid efter at acceptere dommen, der indbefatter en bøde til selskabet på 10 millioner kroner.

Det har siden ledt til, at virksomheden har skullet indlevere en redegørelse, der i disse dage bliver studeret nøje af Kammeradvokaten.

Det leder videre til en afgørelse, om hvorvidt Atea kan fortsætte sin samhandel med det offentlige på trods af dommen.

Læs mere her: Atea accepterer dom i bestikkelsessag: Betaler bøde på 10 millioner kroner

Den officielle klagefrist udløber onsdag midnat.

Michael Steen Hansens advokat, Mikael Skjødt, skrev i en mail til Computerworld torsdag morgen, at hans klient heller ikke anker dommer.

Opdateres den 12.07.2018 kl 09.56..




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere