Foto: Steffen Villadsen

Min sommerferielæsning: 150 siders danmarkshistorie hæftet sammen med to clips

Min sommerferie-læsning: Sommeren giver tid til at nærstudere hele dommen i en retssag, der har rystet Danmark med sine luksusmiddage, ekstravagante rejser og generelle mangel på mådehold.

Nu bliver det også snart min tur.

Min tur til at kaste mig på et tæppe i en af byens parker, glemme tiden, knibe øjnene sammen for at opfange ordene på papirets hvider sider, der er stråler som brændene magnesium.

Min sommerlæsning er ikke bestemt til at være en fortælling på en lysafdæmpet Kindle eller en litterær klassiker trykt på tykt gullig papir.

Min sommer skal i stedet gå med at få læst dommen i den her på siden meget omtalte Ateasag i bund.

Læs mere her: Tre bøger der vil ændre dit syn på ledelse og it for altid

Straks efter domsafsigelsen stod journalisterne i kø for at købe et eksemplar af dommen, der er på mere end 150 printede A4-sider.

Enhver, der har en klipsemaskine ved, at den slags kan være svært at holde samlet med en enkelt klips, og derfor har jeg da også måtte helgardere mig med et par ekstra klips på begge sider, så papirerne griber ordentligt ind i hinanden.

Bag bunkens første sider med navnene på de tiltalte og sagens flere end 38 forhold gemmer sig en detaljeret beskrivelse af selve sagen.

Det er en form for bureaukratens opsamling på et mere end tre år langt forløb for de nu dømte tidligere it-topfolk fra Atea og Region Sjælland.

I dommen er der en opkog af vidneforklaringer og resultatet af rettens afgørelse, der har resulteret i hårde fængselsdomme til flere af de tiltalte samt en millionbøde til it-selskabet Atea.

Læs mere her: 10 vigtige bøger, som du bør læse i 2018

Formålet med min sommerlæsning er at få kigget sagen i bund og se, om der er noget, vi fik overset her på Computerworld.

Egentlig mener jeg, at vi har været ret godt med, da vi som medie har været med til alle retsmøderne, men skulle der være en flig af sagen, vi ikke har dækket, og denne flig findes i dommen, så kan du være helt tryg ved, at vi nok skal skrive den flig ind i den fortalte virkelighed.

Selvom jeg på min rejse gennem de mange printede sider kommer forbi kapitler, der foregår i såvel Las Vegas og Dubai, og historien pludselig introducerer flere karakterer fra toppen af den danske it-branche, så vil jeg gerne på forhånd garantere, at der ikke bliver tale om en læseoplevelse på niveau med hverken Thomas Mann eller Giuseppe Tomasi di Lampedusa.

Men det ændrer ikke på, at dommens indhold er vigtigt.

Læs mere her: Computerworld læser: M: Maxwell Knight, MI5’s greatest spy

Sagen skal nemlig hjælpe os til at forstå, at Danmark måske ikke er det korruptionsfrie samfund indpakket kulliserne fra De røde heste, som vi går og forestiller os.

Derfor sætter jeg for en stund de skønlitterære oplevelser på hold og trækker overstregningstuschen frem.

Hvad skal du læse i din sommerferie? Giv dit besyv med i debatfeltet herunder.Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
SimCorp shanghajer ny CTO fra Microsoft: Thomas Hejlsberg skal styre milliardvirksomhedens cloud-transformation
I kampen for at komme succesfuldt i skyen har SimCorp ansat cloud-profilen, Thomas Hejlsberg. Han kommer fra en højtplaceret stilling hos Microsoft, og skal vise den danske virksomhed vej mod skyerne som ny CTO.
Computerworld
Gratis wifi på vej i 15 danske byer: Disse danske byer bliver del af europæisk wifi-initiativ
Femten danske byer er blevet udvalgt til at deltage i et EU-initiativ, der betyder, at borger og turister i byerne i løbet af de kommende år vil få adgang til gratis wifi.
CIO
Tag med på Computerworlds store lederkonference og mød de danske top-CIO'er, som bygger de nye it-afdelinger
Anvendelsen af digital teknologi og organiseringen af it-afdelinger er under radikal transformation. På konferencen Digitaliseringsledelse 2.0 kan du møde de CIO'er fra Bankdata, Adform og Rockwool, som står i spidsen for teknologi-adoptionen.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
6 gode råd til et succesfuldt virtuelt møde
Den traditionelle måde at tænke arbejdsplads på er under forandring. Nye teknologier skyder frem og gør hverdagen nemmere og mere dynamisk. Eksempelvis er mængden af fjernarbejdspladser steget med 115% de seneste 10 år, og det stiller krav til måden at holde møder på. Med et virtuelt møderum kan møder faciliteres online, og alle parter sparer tid fordi det er mere fleksibelt og ikke betinget af at alle møder op fysisk. I dette whitepaper kigger vi på hvad der skal til for at mestre denne disciplin og giver dig 6 gode råd.