Foto: Steffen Villadsen

Min sommerferielæsning: 150 siders danmarkshistorie hæftet sammen med to clips

Min sommerferie-læsning: Sommeren giver tid til at nærstudere hele dommen i en retssag, der har rystet Danmark med sine luksusmiddage, ekstravagante rejser og generelle mangel på mådehold.

Nu bliver det også snart min tur.

Min tur til at kaste mig på et tæppe i en af byens parker, glemme tiden, knibe øjnene sammen for at opfange ordene på papirets hvider sider, der er stråler som brændene magnesium.

Min sommerlæsning er ikke bestemt til at være en fortælling på en lysafdæmpet Kindle eller en litterær klassiker trykt på tykt gullig papir.

Min sommer skal i stedet gå med at få læst dommen i den her på siden meget omtalte Ateasag i bund.

Læs mere her: Tre bøger der vil ændre dit syn på ledelse og it for altid

Straks efter domsafsigelsen stod journalisterne i kø for at købe et eksemplar af dommen, der er på mere end 150 printede A4-sider.

Enhver, der har en klipsemaskine ved, at den slags kan være svært at holde samlet med en enkelt klips, og derfor har jeg da også måtte helgardere mig med et par ekstra klips på begge sider, så papirerne griber ordentligt ind i hinanden.

Bag bunkens første sider med navnene på de tiltalte og sagens flere end 38 forhold gemmer sig en detaljeret beskrivelse af selve sagen.

Det er en form for bureaukratens opsamling på et mere end tre år langt forløb for de nu dømte tidligere it-topfolk fra Atea og Region Sjælland.

I dommen er der en opkog af vidneforklaringer og resultatet af rettens afgørelse, der har resulteret i hårde fængselsdomme til flere af de tiltalte samt en millionbøde til it-selskabet Atea.

Læs mere her: 10 vigtige bøger, som du bør læse i 2018

Formålet med min sommerlæsning er at få kigget sagen i bund og se, om der er noget, vi fik overset her på Computerworld.

Egentlig mener jeg, at vi har været ret godt med, da vi som medie har været med til alle retsmøderne, men skulle der være en flig af sagen, vi ikke har dækket, og denne flig findes i dommen, så kan du være helt tryg ved, at vi nok skal skrive den flig ind i den fortalte virkelighed.

Selvom jeg på min rejse gennem de mange printede sider kommer forbi kapitler, der foregår i såvel Las Vegas og Dubai, og historien pludselig introducerer flere karakterer fra toppen af den danske it-branche, så vil jeg gerne på forhånd garantere, at der ikke bliver tale om en læseoplevelse på niveau med hverken Thomas Mann eller Giuseppe Tomasi di Lampedusa.

Men det ændrer ikke på, at dommens indhold er vigtigt.

Læs mere her: Computerworld læser: M: Maxwell Knight, MI5’s greatest spy

Sagen skal nemlig hjælpe os til at forstå, at Danmark måske ikke er det korruptionsfrie samfund indpakket kulliserne fra De røde heste, som vi går og forestiller os.

Derfor sætter jeg for en stund de skønlitterære oplevelser på hold og trækker overstregningstuschen frem.

Hvad skal du læse i din sommerferie? Giv dit besyv med i debatfeltet herunder.Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Fem vigtige CRM-trends, som det er værd at holde øje med
Aldrig har forholdet til dine kunder været vigtigere - og CRM-systemerne er godt på vej til at skifte over mod en mere holistisk tilgang, som er drevet af masser af data. Her har du fem vigtige trends, som dominerer brugen af CRM lige nu.
Computerworld
Google indfører Android-gebyr efter kæmpe EU-bøde: Android-producenter skal nu betale for brug af Google-tjenester
Efter sommerens kæmpe EU-bøde indfører Google licensbetaling for Android-producenters brug af blandt andet Play Store. Men "Android vil forblive gratis og open source," lyder det fra selskabet.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
Test jeres it-sikkerhed gratis i 14 dage med Cisco Umbrella - og få rapport med resultaterne direkte i din indbakke
Du kan nu - kvit og frit - teste banebrydende it-sikkerhedsløsninger fra Cisco. Cisco Umbrella er en cloud-baseret DNS-sikkerhedsløsning, der blokerer for adgang til potentielt farlige hjemmesider. Løsningen opdateres konstant med de nyeste trusselsefterretninger og berører kun dine brugere, i det øjeblik de forsøger at åbne en farlig hjemmeside. Efter 14 dage modtager du en rapport over blokerede trusler direkte i din indbakke. Når du booker en trial, registrerer vi dig i vores system og retter henvendelse til dig via en af vores partnere inden for ganske få dage. Trialløsningen er enkel at installere og kræver ingen ny hardware.