Foto: Steffen Villadsen

Min sommerferielæsning: 150 siders danmarkshistorie hæftet sammen med to clips

Min sommerferie-læsning: Sommeren giver tid til at nærstudere hele dommen i en retssag, der har rystet Danmark med sine luksusmiddage, ekstravagante rejser og generelle mangel på mådehold.

Nu bliver det også snart min tur.

Min tur til at kaste mig på et tæppe i en af byens parker, glemme tiden, knibe øjnene sammen for at opfange ordene på papirets hvider sider, der er stråler som brændene magnesium.

Min sommerlæsning er ikke bestemt til at være en fortælling på en lysafdæmpet Kindle eller en litterær klassiker trykt på tykt gullig papir.

Min sommer skal i stedet gå med at få læst dommen i den her på siden meget omtalte Ateasag i bund.

Læs mere her: Tre bøger der vil ændre dit syn på ledelse og it for altid

Straks efter domsafsigelsen stod journalisterne i kø for at købe et eksemplar af dommen, der er på mere end 150 printede A4-sider.

Enhver, der har en klipsemaskine ved, at den slags kan være svært at holde samlet med en enkelt klips, og derfor har jeg da også måtte helgardere mig med et par ekstra klips på begge sider, så papirerne griber ordentligt ind i hinanden.

Bag bunkens første sider med navnene på de tiltalte og sagens flere end 38 forhold gemmer sig en detaljeret beskrivelse af selve sagen.

Det er en form for bureaukratens opsamling på et mere end tre år langt forløb for de nu dømte tidligere it-topfolk fra Atea og Region Sjælland.

I dommen er der en opkog af vidneforklaringer og resultatet af rettens afgørelse, der har resulteret i hårde fængselsdomme til flere af de tiltalte samt en millionbøde til it-selskabet Atea.

Læs mere her: 10 vigtige bøger, som du bør læse i 2018

Formålet med min sommerlæsning er at få kigget sagen i bund og se, om der er noget, vi fik overset her på Computerworld.

Egentlig mener jeg, at vi har været ret godt med, da vi som medie har været med til alle retsmøderne, men skulle der være en flig af sagen, vi ikke har dækket, og denne flig findes i dommen, så kan du være helt tryg ved, at vi nok skal skrive den flig ind i den fortalte virkelighed.

Selvom jeg på min rejse gennem de mange printede sider kommer forbi kapitler, der foregår i såvel Las Vegas og Dubai, og historien pludselig introducerer flere karakterer fra toppen af den danske it-branche, så vil jeg gerne på forhånd garantere, at der ikke bliver tale om en læseoplevelse på niveau med hverken Thomas Mann eller Giuseppe Tomasi di Lampedusa.

Men det ændrer ikke på, at dommens indhold er vigtigt.

Læs mere her: Computerworld læser: M: Maxwell Knight, MI5’s greatest spy

Sagen skal nemlig hjælpe os til at forstå, at Danmark måske ikke er det korruptionsfrie samfund indpakket kulliserne fra De røde heste, som vi går og forestiller os.

Derfor sætter jeg for en stund de skønlitterære oplevelser på hold og trækker overstregningstuschen frem.

Hvad skal du læse i din sommerferie? Giv dit besyv med i debatfeltet herunder.Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Bestikkelsessagen kostede Atea store millionbeløb og kunder i 2018 - men 2019 skal være comeback-året: "Nu har vi afsonet vores straf"
Interview: "Nu har vi afsonet vores straf. Hvis man bliver ved med at forfølge dem, der har afsonet deres straf, så er det, det samme som at sige, at man skal lukke Atea." I et stort interview med Computerworld fortæller Ateas danske topchef, Morten Felding, hvorfor det nu er på tide at komme videre efter den store bestikkelsessag ramte virksomheden.
Computerworld
Google slipper første version af Android 10 løs: Her er de vigtigste nyheder
Tiende version af styresystemet Android er ude i sin første betaversion: Her er de nye funktioner, som systemsoftwaren vil byde på.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Her er alt hvad du skal være opmærksom på ved den Microsoft cloud-baserede suite
Microsoft Office 365 fortsætter med at blive bedre og bedre og Office 365's kommercielle indtjening alene er steget med 38% i Q4 i 2018. Dette er måske ikke så overraskende, med styrken og fleksibiliteten in mente, men mange organisationer er stadig uvidende om begrænsningerne af Office 365, specielt når det gælder backup. I dette whitepaper kigger vi nærmere på, hvorfor Litigation Hold er en rigtig dårlig idé at bruge som backup.