Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Region Sjælland: Vi fik kun ni dage til at svare på tilbud om EPJ-option

Region Sjælland fik kun ni dage til at overveje, om regionen ville have option på at være med i Region Syddanmarks udbud om nyt EPJ-system, og sagde derfor nej. "Umuligt at afklare på så kort tid," siger it-direktøren.

Region Sjælland fik kun ni dage til at overveje, om regionen ville tilslutte sig Region Syddanmarks nye EPJ-system, som Region Midt og Region Sydjylland er ved at tage i brug.

Det meddeler regionen, efter avisen Politiken i dag lægger spalteplads til kritik fra professor ved IT-Universitetet, Søren Lauesen.

Han mener, at Region Sjælland burde have sagt ja til optionen, som var gratis, og som indeholdte alle muligheder for at vinde.

Det kan du læse mere om her: It-professor kritiserer regioner for at afvise alternativ til Sundhedsplatformen: "Det var ikke rationelt”.

Men den egentlige grund var praktisk, oplyser it-direktør i Region Sjælland, Per Buchwaldt.

“Region Sjælland fik sammen med Region Hovedstaden i juni 2017 en invitation til at deltage i Region Syddanmarks udbud af et nyt elektronisk patientsystem. Vi fik kun ni dage til at svare, så de nærmere konsekvenser og muligheder havde vi ingen mulighed for at afklare på så kort tid,” siger han.

Region Sjælland oplyser, at regionen på dette tidspunkt var midt i forberedelserne med at indføre Sundhedsplatformen.

Det inkluderede blandt andet uddannelse af tusindvis af læsger, sygeplejersker og læge-sekretærer.

Ifølge Per Buchwaldt var optionen kort og godt uinteressant for Region Sjælland - ikke mindst fordi regionen havde brugt flere år på forberedelserne til Sundhedsplatformen.

“Der var i Region Syddanmarks tilbud til os indsat en klausul om, at Region Sjælland først måtte udnytte optionen tidligst i år 2020. Altså ville det ikke være relevant for vores nuværende indsats for at forbedre Sundhedsplatformen. Region Sjælland prioriterer at anvende alle kræfter på at forbedre Sundhedsplatformen de steder, hvor der er mangler. Det ville være umuligt, hvis vi nu samtidig skulle bruge kræfter på at forberede et skifte til et andet EPJ-system,” siger Per Buchwaldt.

Udbuddet i Region Sydjylland blev vundet af Systematic, der dermed skal levere EPJ til både Region Sydjylland og Region Midt.

Prisen blev væsentligt lavere end den pris, som Region Sjælland betalte for Sundhedsplatformen.

Det kan du læse mere om her: Regionsrådsformand vil have undersøgt pris på Sundhedsplatformen: Har kostet 700 millioner, mens Region Syddanmarks nye system koster 250 millioner

Læs også:

Systematic fik gyldent staldtip af Region Syddanmark: Gik på 29 dage fra at være ”for dyr” til at levere supertilbud

Systematic øjner eksport-eventyr efter kæmpeordre i Region Syddanmark




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere