Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Trump tweeter om EU efter kæmpebøde til Google / Dansk spil-udvikler henter millioner fra Kina / Alphabet sender internet-balloner i vejret til næste år

Trump tweeter om EU efter kæmpebøde til Google. Dansk spil-udvikler henter millioner fra Kina. Alphabet sender internet-balloner i vejret til næste år. Amazon Prime Day blev en dundrende succes. Dansk app-firma brokker sig over Nets-selskab.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne fredag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Trump tweeter om EU efter kæmpebøde til Google

USA’s præsident, Donald Trump, langer på sit yndlingsmedier, Twitter, voldsomt ud efter EU, efter unionen for et par dage siden gav Google en bøde på 32 milliarder kroner.

“Jeg sagde det jo! Den Europæiske Union har lige givet en fem milliarder dollar bøde til en af vores store virksomheder, Google. De har i sandhed udnyttet USA, men det vil ikke vare ved!,” skriver præsidenten.

Det vides ikke, om han rent faktisk har sat sig ind i, hvad bøde-sagen egentlig handler om.

Du finder hans tweet her.

Læs også: Det kommer EU’s kæmpebøde til Google til at betyde: Hele landskabet vil ændre sig.

Dansk spil-udvikler henter millioner fra Kina

Dino Patti, der var med til at stifte det danske spilfirma Playdead, har fået et tocifret millionbeløb til sit nye spilprojekt, Jumpship, af den kinesiske it-gigant Netease, skriver Børsen.

Jumship holder til i London-forstaden Guildford og har seks medarbejdere, som arbejder på selskabets første computerspil, som ventes at være klar til 2020.

“Det er helt fantastisk. Jeg tror ikke, at nogen danske spilvirksomheder har hevet et så stort beløb ind så tidligt,” siger Dino Patti til avisen.

Alphabet sender internet-balloner i vejret til næste år

Alphabet vil i 2019 opsende de første internet-balloner fra selskabets Project Loon.

Ballonerne skal sendes op over Kenya, hvor de fra godt 18 kilometers højde skal gøre det muligt for kenyanerne at få adgang til 4G. Sendeudstyret på ballonerne drives af strøm fra solceller.

Alphabet samarbejder med Telkom Kenya om projektet.

Loon-ballonerne fik deres ilddåb i fjor over Puerto Rico efter en ødelæggende storm, men det er første gang, at de skal sættes i permanent drift.

Du kan læse mere om Loon-ballonerne her: Google på trapperne med Project Loon: Tusindvis af balloner snart klar til opsending.

Amazon Prime Day blev en dundrende succes

Amazons store tilbuds-dag, Prime Day, i mandags blev en dundrede salgs-succes - også selv om selskabet blev ramt af et timelangt website-blackout undervejs.

Ifølge selskabet endte dagen ikke desto mindre med en dundrende salgsrekord for Amazon.

Prime Day er målrettet medlemmer af Amazons indkøbsklub, Prime. Og ifølge selskabet købte de mere end 100 millioner produkter på Prime Day.

Bestsellerne var Amazons egen Echo Dot og Fire TV, lyder det fra selskabet.

Dansk app-firma brokker sig over Nets-selskab

Det lille app-firma Spenderlog brokker sig i Børsen over, at det Nets-ejede selskab Storebox efter Spenderlogs opfattelse ‘sætter en kæp i hjulet for, at de kan komme i gang med deres forretning.’

Spenderlog står bag en løsning til at elektroniske kvitteringer.

“Trods forsøg på dialog og samarbejde har Storebox og Nets valgt gentagne gange at blokere for, at Spenderlog kan fungere," siger Spenderlog-stifter Camilla Kerlauge til avisen.

Hun har tidligere været direktør i Nordea.

Storebox svarer, at grunden ligger i GDPR-reglerne, som gør, at selskabet ikke må videregive personlige data.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere