Artikel top billede

Ugen i tech: Kåring af den bedste stemmestyrede assistent, skærme som tåler tæsk, Philips Hue til badeværelset og lovende lavpristelefoner

Stortest af Googles Assistant, Apples Siri, Amazons Alexa og Microsofts Cortana. Ugen byder også på interessant nyt fra Samsung og Philips.

Digitale assistenter loves en lys fremtid i fremtidens digitale hjem, kontorer og biler. Der er dog fortsat stor forskel på, hvor dygtig Apples Siri, Googles Assistant, Amazons Alexa og Microsofts Cortana er til at forstå og svare på henvendelser fra brugerne.

Det fremgår af en undersøgelse udarbejdet af Loup Ventures, hvor de enkelte løsninger sættes på prøve. Over 800 spørgsmål er blevet vendt og besvaret af de enkelte assistenter, der viste sig at være store forskelle på hvor nyttige og brugbare de enkelte svar blev. Test sproget i undersøgelsen er engelsk – de danske versioner er fortsat et godt stykke efter deres engelsksprogede pendanter.

Googles Assistant kommer sejrrigt ud af testen, ved at forstå samtlige af henvendelserne og ved at returnere korrekte svar i seks ud af syv tilfælde. Næstbedst blev Apples Siri som kunne svare korrekt næsten fire ud af fem gange, mens Alexa og Cortana kun svarer korrekt i henholdsvis 61 og 52 procent af tilfældene.

Herunder kan du se undersøgelsens resultater. Bemærk, hvordan de enkelte assistenter er blevet forbedret i perioden fra april 2017 til juli 2018.

Ultraholdbare og bøjelige skærme

Skærmen er nok den komponent på en smartphone som er allermest sårbar. Sådan vil det ikke nødvendigvis være i fremtiden.

Denne uge kunne Samsung Display, en komponent-afdeling fra den sydkoreanske tech-kæmpe, fremvise deres første fuldt ud bøjelige display som samtidig tåler tæsk. Ifølge selskabet selv er prototypen ’unbreakable’.

Her har Samsung taget en specialitet fra selskabet, de bøjelige OLED-displays, og belagt det med et glaslignende materiale som holder til et drop fra 1,8 meters højde. Ifølge interne tests kan displayet også holde til at falde 26 gange i streg fra 1,2 meters højde.

Displayet er samtidig i stand til at fungere ved ekstreme temperaturer fra minus 32 grader til 72 plusgrader. Det skriver The Verge.

Samsung Display giver ikke nogen dato for, hvornår de første enheder med de sejlivede displays vil udkomme. Eventuelle applikationer til displayet er der derimod mange af, eksempelvis smartphones, bilkonsoler og wearables samt militært eller industrielt brug.

Spejl med smartlys i

Efter at være gået efter stuens, køkkenets, kontoret, soveværelsets og havens belysning er det nu badeværelse der står for tur med Philips nyligt annoncerede Adore Bathroom belysning.

Her forener Philips et badeværelses spejl med en lysende ring, der fungerer i samspil med selskabets Hue-portefølje. Den kan altså styres via Hue Bridge og fjernbetjenes via Googles Assistant, Amazons Alexa og Apples HomeKit.

For at kunne overleve den øgede fugtighed og risikoen for sprøjt i badeværelse er lys-spejlet IP44 certificeret mod støv og stænk. Det vil dog kræve en dedikeret montering og ledningsføring til vådrum.

Ønsker du en farvelade af lyseffekter, vil Adore Bathroom dog skuffe, den lyser udelukkende i forskellige nuancer af hvidt.

Prisen lyder på 1.900 kroner for et kit med medfølgende fjernbetjening.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere