Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Alle medarbejdere kan lære at bidrage til markedsføringen på Facebook / Saxo.com: Etik og moral er vigtige våben i kampen mod Amazon / Britisk frontalangreb på Facebook og Twitter

Morgen-briefing: Alle medarbejdere kan lære at bidrage til markedsføringen på Facebook / Saxo.com: Etik og moral er vigtige våben i kampen mod Amazon / Britisk frontalangreb på Facebook og Twitter

Godmorgen fra Computerworld og velkommen til tirsdagens hurige it-nyhedsoverblik.

Alle medarbejdere kan lære at bidrage til markedsføringen på Facebook

Facebook og andre sociale medier er et magtfuldt værktøj til lokal markedsføring og dialog med kunderne.

Det er baggrunden for, at den danske iværksætter Post Office Social ifølge Børsen har en vis succes med at hjælpe store virksomheder med at aktivere deres ansatte i eksempelvis butikker, bilforhandlere og fitnesscentre.

Matas-kædens medarbejdere har fået undervisning i, hvordan det skal gøres, og det samme gælder ansatte hos Bilka, Fittnes.dk og Toyota.

Ifølge en af stifterne, Andreas Füchsel, er det en klar tendens i reklameverden at der bliver brugt færre penge på kendte stjerner i tv-reklamer, og at flere almindelige mennesker - såkaldte mikroinfluenter - anbefaler produkter.

Saxo.com: Etik og moral er vigtige våben i kampen mod Amazon

For danske kunder betyder det noget, at en virksomhed har et større formål end blot at tjene mest muligt. Og så er danske forbrugere også godt klar over, at de store giganter dels både presser danske arbejdspladser og samfundets skattegrundlag.

På den baggrund frygter chefen for den danske e-boghandel Saxo.com ikke, at verdens største e-boghandel ser ud til at være på vej ind på det danske marked.

"Jeg tror, at danskerne er der, hvor det ikke bare handler om at levere varer hurtigt og billigt. Det handler også om, at der er et overordnet formål med virksomheden," siger Jørgen Balle Olesen til Børsen.

Saxos større formål handler om at demokratisere litteratur ved at kæmpe for frie bogpriser i Danmark og via et samarbejde med Unicef at sende bøger til børn.

Forbrugerekspert ved marketingfirmaet LHBS Eva Steensig siger til Børsen, at hun ikke betragter etik og værdier som de vigtigste konkurrenceparameter. Kampen skal derimod vindes på kundeoplevelser.

Britisk frontalangreb på Facebook og Twitter

Britiske politikere vil tvinge Facebook og Twitter til at sætte ind mod falske profiler og misinformation, som sætter demokratiet under pres, skriver Børsen.

De sociale medier skal have direkte ansvar for, hvad brugerne publicerer, og dermed også for falsk indhold, foreslår en en komité i det britiske underhus, der har efterforsket vælgermanipulation. Regeringen ventes at komme med et forslag på linje med anbefalingerne til efteråret.

Der er ifølge Børsen tre konkrete forslag.

Dels skal selskaberne gøres juridisk ansvarlige for falsk indhold, fordi selskaberne algoritmer afgør, hvilket indhold der fremhæves.

Dels skal selskaberne betale en afgift, som skal bruges til at finansiere digital uddannelse.

Dels skal selskaberne have hold i, hvor mange falske profiler der er på deres platforme, og myndighederne skal kunne kontrollere brugertal, så annoncørerne ikke bliver snydt.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere