Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Microsoft stresstester Windows og Office 365 med egne hackere / Martin Thorborg satte skub i dansk e-lærings-startup / Apple: Trumps handelskrig med Kina kan gøre ondt på vores forretning

Morgen-briefing: Microsoft stresstester Windows og Office 365 med egne hackere / Martin Thorborg satte skub i dansk e-lærings-startup / Apple: Trumps handelskrig med Kina kan gøre ondt på vores forretning / Tre ukrainere anholdt i Europa og anklaget for omfattende kreditkortsvindel i USA

Godmorgen og velkommen til en nyhedsopdatering fra Computerworld.

Microsoft stresstester Windows og Office 365 med egne hackere

Døgnet rundt bliver Microsofts systemer og produkter angrebet af hackere ansat af Microsoft, skriver ITWatch.

Hackerne har frit spil, og deres bestræbelser og bruges til at udvikle it-systemerne og gøre dem mere sikre.

Microsoft vil ikke oplyse, hvor mange hackere man har ansat, men der er tale om ‘et stort antal mennesker’. Selskabet ansætter dog ikke dømte hackere, men det er heller ikke nødvendigt, for der findes ifølge Microsoft en hel branche af professionelle hackere, som lever af at udfordre virksomheder.

Martin Thorborg satte skub i dansk e-lærings-startup

Martin Thorborg købte sig for et halvt år siden ind i e-lærings-startup’en Golearn, og det gav et kæmpe boost til virksomheden, for Thorborg vendte op og ned på selskabets strategi, skriver ITWatch.

Sifterne havde satset på en strategi med at sælge årsabonnementer til 5.000 kroner, men efter Thorborgs entre begyndte firmaet at sælge digitale kurser for 300 kroner om måneden for at ramme de små virksomheder. Det gav et kæmpe boost, fortæller en af stifterne, Tue Lindblad.

Golearn sælger kurser om marketing, og underviserne får en del af indtjeningen som betaling for arbejdet.

Apple: Trumps handelskrig med Kina kan gøre ondt på vores forretning

Apple advarede i går officielt de amerikanske myndigheder om, at toldbarrierer og andre protektionistiske tiltag i handelskrigen med Kina kan ende med at skade virksomheden, skriver Reuters.

Apple skriver blandt andet i en såkaldt ‘regulatory filing’ at toldsatser kan øge prisen på selskabets produkter og de komponenter og de råmaterialer, der indgår i produktionen. Pristigningerne kan påvirke selskabets bundlinje negativt.

Toldsatser kan også gøre Apple mindre konkurrencedygtig og påvirke forbrugertilliden negativt.

Foreløbig er Apple dog ikke ramt direkte af de nye toldsatser, der er indført af Trump-administrationen over for Kina.

“Handelsrelationer skal nogen gange moderniseres, men som regel er toldsatser ikke vejen frem”, sagde Apples topchef Tim Cook efterfølgende.

Tre ukrainere anholdt i Europa og anklaget for omfattende kreditkortsvindel i USA

Tre ukrainere er blevet arresteret i Europa og anklaget for hacking samt for at stjæle kreditkortoplysninger i angreb på over 100 amerikanske virksomheder, skriver Reuters.

Angrebene har kostet virksomhederne i omegnen af 100 millioner kroner, lyder det fra det amerikanske justitsministerium.

De tre hackere blev arresteret i perioden mellem januar og juni i år og tilhører en berygtet gruppe kaldet FIN7, som ifølge sikkerhedsfirmaet Trend Micro tidligere er sat i forbindelse med hacks af Trump Hotels, Whole Foods, Saks Fifth Avenue og Lord & Taylor.

En af de tiltalte er overført til Seattle fra Dresden. De to andre er begæret udleveret til retsforfølgelse af de amerikanske myndigheder.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere