Apple bryder patent: Straffes med bøde på 925 millioner

Apple må indkassere en bøde lige i underkanten af en milliard kroner for at have brudt et patent - ejet af den canadiske virksomhed WiLan. Apple ønsker ikke at kommentere sagen, men har anket dommen i Californien.

Apple er blevet idømt en bøde på 145 millioner dollar - omkring 925 millioner kroner - af en jury i den californiske by San Diego.

Juryen har fundet Apple skyldig i at have brugt en teknologi i flere iPhones, der er patenteret hos det canadiske selskab WiLan.

Det skriver CNBC.

Apple har ikke ønsket at kommentere sagen over for mediet, men har valgt at anke afgørelsen.

I 2013 fik Apple medhold i en lignende sag, hvor WiLan krævede en erstatning på 248 millioner dollar, svarende til 1,6 milliarder kroner.

Læs også: Derfor er Apple størst: Det er i bund og grund en arrogant, teknologiforskrækket virksomhed

Service-afdeling brillerer i nyt kvartalsregnskab
Apple har for nyligt præsenteret et kvartalregnskab, der viste, at særligt service-afdelingen i koncernen, brillerer.

Service-afdelingen alene tegner sig alene for en omsætning på 9,5 milliarder dollar i det seneste kvartal, hvilket svarer til 18 procent af Apples samlede omsætning på 53,3 milliarder dollar.

I danske kroner svarer det til henholdsvis godt 60 milliarder og små 340 milliarder.

Det giveren vækst på mere end 30 procent i forhold til samme periode i 2017, og en markant stigning i forhold til den resterende del af forretningen, som kun har en samlet vækstrate på knap 15 procent.

Det kan du læse mere om her: Service-tjenesterne boomer hos Apple - mens hardware-salget flader ud: Se tallene her


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Få styr på dine kontrakter - også i årene efter de er blevet underskrevet

I en verden fyldt med kontrakter og aftaler er det afgørende, at du har styr på håndteringen af din organisations kontrakter - både de nye og de eksisterende. På dette seminar gennemgår vi nogle af de største risici og hvordan du minimerer dem. Der er mange penge at spare. Og stor mulighed for kraftig effektivisering.

23. maj 2019 | Læs mere


CXO roundtable: Sæt strategisk it-sikkerhed på dagsordenen

Eksklusivt roundtable: Hør hvordan DSBs Chief Information Security Officer arbejder med fremtidens it-trusler og strategisk it-sikkerhed - og vær med til at sætte fokus på strategisk it-sikkerhed, incident response, beredskabsplaner og business continuity blandt en udvalgt gruppe af digitale ledere fra danske virksomheder.

24. maj 2019 | Læs mere


FutureLegal

FutureLegal giver dig viden og inspiration til at imødegå fremtiden for juridiske ydelser.

28. maj 2019 | Læs mere


Premium
Mens Kevin Magnussen kører Formel 1-ræs, kæmper international top-CIO i kulissen for at beskytte vitale data
Det vigtigste for CIO hos Haas F1 er it-sikkerhed. Her fortæller han til amerikansk medie, hvordan han griber den opgave an med sikkerhedslag og en ny platform, der overvåger racerholdets globale netværk.
Computerworld
Google blokerer med omgående virkning for Huaweis brug af Android-licenser - se hvad det kommer til at betyde for dig
Google begrænser med omgående virkning kinesiske Huaweis brug af Android. Huawei vil ikke længere have adgang til tjenester fra Google.
CIO
Danske Joachim Ærtebjerg er med i toppen som CTO for Intel i EMEA - hør hans bud på it-udviklingen efter 25 år hos processor-giganten
Tech fra Toppen: Danske Joachim Ærtebjerg har arbejdet for Intel siden de lancerede Pentium-processoren i midten af 90´erne. I dag er han CTO for EMEA-området - og giver her sit bud på it-udviklingen.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Kvartalsrapport på cyber-trusselslandskabet
I denne rapport dykker vi ned i cyber-trusselsbilledet for Q4. Vi har opsummeret statistikkerne fra millioner af trusselsforekomster observeret af Fortinet enheder i live produktionsmiljøer i hele verden. Ifølge IDC er Fortinet den mest adapterede netværks-sikkerhedsløsning, med 4,2 mio. implementerede devices. Det giver et unikt perspektiv på trusselslandskabet, som er destilleret ned i denne rapport. Download den her og få det fulde overblik.