TDC vælger Ericsson til at drive 5G-netværk:100 folk flyttes, pilottest parat til sommer og 4G opdateres

Apple bryder patent: Straffes med bøde på 925 millioner

Apple må indkassere en bøde lige i underkanten af en milliard kroner for at have brudt et patent - ejet af den canadiske virksomhed WiLan. Apple ønsker ikke at kommentere sagen, men har anket dommen i Californien.

Apple er blevet idømt en bøde på 145 millioner dollar - omkring 925 millioner kroner - af en jury i den californiske by San Diego.

Juryen har fundet Apple skyldig i at have brugt en teknologi i flere iPhones, der er patenteret hos det canadiske selskab WiLan.

Det skriver CNBC.

Apple har ikke ønsket at kommentere sagen over for mediet, men har valgt at anke afgørelsen.

I 2013 fik Apple medhold i en lignende sag, hvor WiLan krævede en erstatning på 248 millioner dollar, svarende til 1,6 milliarder kroner.

Læs også: Derfor er Apple størst: Det er i bund og grund en arrogant, teknologiforskrækket virksomhed

Service-afdeling brillerer i nyt kvartalsregnskab
Apple har for nyligt præsenteret et kvartalregnskab, der viste, at særligt service-afdelingen i koncernen, brillerer.

Service-afdelingen alene tegner sig alene for en omsætning på 9,5 milliarder dollar i det seneste kvartal, hvilket svarer til 18 procent af Apples samlede omsætning på 53,3 milliarder dollar.

I danske kroner svarer det til henholdsvis godt 60 milliarder og små 340 milliarder.

Det giveren vækst på mere end 30 procent i forhold til samme periode i 2017, og en markant stigning i forhold til den resterende del af forretningen, som kun har en samlet vækstrate på knap 15 procent.

Det kan du læse mere om her: Service-tjenesterne boomer hos Apple - mens hardware-salget flader ud: Se tallene her


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Udvikling og salg af software til integration, kommunikation og e-handel samt ERP med fokus på leasing, detailhandlen, digitale abonnementer og dagblade/magasiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Blockchain: Fremtidens betalingsløsninger

Blockchain-teknologien er på vej ind i betalingsmiljøerne og har potentialet til at sikre og effektivisere betalingsmetoderne i høj grad. Potentialet er enormt. Men hvordan kommer du i gang? Og hvordan finder du de lavthængende frugter? Det får du svar på på dette Computerworldevent

21. marts 2019 | Læs mere


Robot Process Automation (RPA) - sådan høster du gevinsterne

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen. Kom og hør mere om RPA og softwarerobotter - hvordan ser teknologien ud og hvordan kommer du i gang?

26. marts 2019 | Læs mere


Mød NNIT og kom med på en rejse fra Excel-drevet budgetproces til ægte corporate performance management

På dette event får du netop en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence), uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

27. marts 2019 | Læs mere


Premium
En ny udbudslov kan se dagens lys i 2020: Få overblikket her
Evalueringen af den nuværende udbudslov blev sat i gang, da erhvervsminister Rasmus Jarlov udsendte et høringsbrev i demcember 2018. Lovforslaget og eventuelle ændringer forventes at ligge klar i 2020.
Computerworld
Yousee, Telmore og TDC Erhverv bliver nu en del af et helt nyt underholdningsselskab
TDC Group bliver i fremtiden splittet op i to selskaber, og det ene selskab, der kommer til at fokusere på digital underholdning har netop fået sit navn.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Sådan gør du din forretning agil uden at komplicere netværkssikkerheden
Mange virksomheder er i gang med en form for digital transformation, i forhold til hvordan produkter og services bringes til markedet og i sidste ende levere værdi til kunderne. Men digital transformation bringer også kompleksitet med sig i forhold til dem der opererer netværket. I dette white paper kigger vi nærmere på, hvordan du laver en succesfuld transformation og gør dit netværk sikkert.