Artikel top billede

Fremover kan due-lignende droner holde øje med kineserne. (Foto: China Morning Post)

Ugen i tech: Denne due-drone skal holde øje med kineserne, OnePlus opdatering på vej og historisk uge for Apple og Huawei

Robot-duer fra Kina, imponerende tal fra både Apple og Huawei og interessant software-nyt fra OnePlus kendetegner ugen i tech.

Fuglespottere i den kinesiske republik kan se frem til et mærkværdigt syn over Xinjiang provinsen i Kina. Der forsøger en blandt mindst 30 kinesiske selskaber at skabe den perfekte drone til overvågningsformål. Det skriver Cnet.

Et af de seneste bud på den slag droner, adskiller sig markant ved at forsøge at efterligne en due, med mekaniske vinger der flapper på samme vis, som dens naturlige forbillede.

Ombord på dronen er en række sensorer som blandt andet HD kamera, GPS-antenne, styresystem samt tilslutning til satellitforbindelse, erfarer mediet.

Duen går under kodenavnet ’Dove’ og er udviklet af et hold ledet af Song Bifen, en professor ved Northwestern Polytechnical University i Xi’an. Professoren har tidligere været ledende ingeniør ved tilblivelsen af Kinas Chengdu J-20 jagerfly.

Læs også: Microsoft- og Amazon-ansatte i åben protest: Stop skrupelløs brug af ansigtsgenkendelse

Historisk uge for Apple og Huawei

Et andet kinesisk foretagende, mobil- og netværksproducenten Huawei, kunne denne uge runde en historisk milepæl for selskabet. I andet kvartal 2018 kunne selskabet mønstre et styksalg på 54 millioner smartphones – næsten en tredjedel flere end Apple i samme periode.

Med det gode resultat i bagagen stikker direktør for forbrugerafdelingen en ny, ambitiøs kurs. Inden udgangen af 2019 skal Huawei blive klodens førende mobilproducent.

Selvom de flotte salgstal kommer på bekostning af Apple, har verdens førende virksomhed ikke lidt synderligt under presset fra Huawei.

Efter at have leveret et solidt kvartalsregnskab, rundede Apple en historisk markedsværdi på et tusinde milliarder amerikanske dollar. En milepæl ikke bare for selskabet men også i amerikansk erhvervshistorie, da Apple er den første virksomhed som kan bryste sig af at være et tretten-cifret dollarbeløb værd.

Læs også: Positivt regnskab skyder Apples aktie i vejret – så tæt er selskabet på historisk milepæl

OnePlus overrasker med opdatering

En anden kinesisk mobilproducent overrasker positivt denne uge. OnePlus som igennem længere tid har markedsført sig på at levere stærke smartphones til prisen kunne i denne uge overraske positivt ved også at markere sig på software-supporten – et område som ikke har været selskabets styrke.

Således lød det fra selskabet, at den aldrende OnePlus 3 og 3T-serie vil få en opdateringen til den kommende Android 9.0 P.

Det vil dermed blive første gang at en enhed fra selskabet vil yde tre års software-support til en af selskabets produkter. Prisen bliver dog, at punktopdateringen til Android 8.1 Oreo vrages til fordel for næste Android-version.

Læs også: Smugkig: Her er den nye OnePlus 6 – endnu en lovende, prisstærk mobilstjerne fra Kina