Artikel top billede

Salget falder og lønnen stiger: Samsung overvejer at lukke stor kinesisk mobilfabrik

Samsung producerer hvert år 36 millioner smartphones ved selskabets fabrik i den kinesiske storby Tianjin. Men faldende salg og øgede lønudgifter har presset mobilgiganten til at lege med tanken om at lukke fabrikken ned.

Faldende salg og stigende lønudgifter er en dårlig kombination.

Den cocktail får nu Samsung til at overveje at lukke selskabets mobilproduktion i den kinesiske storby Tianjin.

Det skriver Reuters.

Ifølge mediet kan den sydkoreanske teknologigants mobilproduktion på fabrikken i Tianjin, der årligt producerer 36 millioner mobiler, allerede blive indstillet inden årets udgang.

Hvis lukningen bliver en realitet, vil det efterlade Samsung med en enkelt fabrik til produktion af mobiler i Kina - i byen Huizhou.

Den fabrik kan til gengæld producere 72 millioner mobiltelefoner hvert år.

Flytter produktion til Indien og Vietnam

Samsung overvejer lige nu de forskellige scenarier for at håndtere de faldende salgsrater samt de stigende lønomkostninger i Kina, men selskabet oplyser, at der endnu ikke er taget en endelig beslutning om fremtiden for Samsungs produktion i Tianjin.

"Smartphone-markedet har generelt udfordringer på grund af den stagnerende vækst. Samsung Electronics mobilfabrik i Tianjin vil fokusere på aktiviteter, der skal øge selskabets konkurrenceevne og effektivitet," melder Samsung til Reuters.

Samsung har tidligere flyttet store dele af selskabets mobilproduktion til Vietnam og Indien, og for nyligt åbnede selskabet verdens største smartphone-fabrik lidt uden for den indiske hovedstad New Delhi.

De to fabrikker i henholdsvis Indien og Vietnam kan til sammen producere 240 millioner smartphones om året.

Presset af konkurrenternes lave priser

Det er især de to Samsung-konkurrenter Huawei og Xiaomi, der har taget markedsandele i Kina fra Samsung.

For fem år siden sad det sydkoreanske selskab på 20 procent af det kinesiske mobilmarkedet, men i dag har konkurrenternes lavere priser sørget for, at Samsung har under en procent af det samlede kinesiske mobilmarked.

Aktiviteterne i Kina står i kontrast til selskabets planer på hjemmefronten.

Over de næste tre år har Samsung sat hele 25 billioner sydkoreanske won - omkring 140 milliarder kroner - af til massive investeringer i kunstig intelligens, 5G-teknologi, elektroniske komponenter til biler samt den biofarmaceutiske branche.

Det sker for at skabe flere arbejdspladser efter aftale med den sydkoreanske regering.

Læs også: Samsung i massiv oprustning: Vil investere 140 milliarder i fire store teknologier




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Hewlett-Packard ApS
Udvikling og salg af software, hardware, konsulentydelser, outsourcing samt service og support.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere