Artikel top billede

Ny sårbarhed fundet i Intel-processor vækker bekymring - den minder om Spectre og Meltdown

Sikkerhedsforskere har fundet endnu en alvorlig sikkerhedsbrist hos den amerikanske chip-gigant Intel. Den nyopdagede sårbarhed sammenlignes med Meltdown og Spectre.

En gruppe sikkerhedsforskere har opdaget en ny sårbarhed hos den amerikanske chip-gigant Intels processor.

Den utilsigtede indgang for hackere og malware er blevet døbt Foreshadow og har flere ligheder med Meltdown og Spectre.

Foreshadow giver nemlig mulighed for at hackere eller malware kan få adgang til informationer, der ligger på computeren som filer, passwords, billeder og krypteringsnøgler.

Læs også: Forskerhold advarer: Samsung-smartphones kan angribes via Meltdown-sikkerhedsbristen

Foreshadow blev opdaget af sikkerhedsforskere fra en række universiteter i Belgien, USA og Israel, der fortalte Intel om Foreshadow tilbage i januar.

Det skete for at give chipproducenten mulighed for at komme med de nødvendige sikkerhedsopdateringer.

Kan stjæle passwords og krypteringsnøgler

Sikkerhedsbristen giver mulighed for at ramme ny teknologi, der oprindeligt er designet til at beskytte udvalgt kode og brugerdata fra at blive ændret.

Men Foreshadow giver altså hackere og ondsindet software adgang til de data, der blandt andet kan indeholde passwords og krypteringsnøgler.

Læs også: Nu lukker Microsoft omsider for Spectre/Meltdown i Windows 7 - samt en hel stribe Intel-chip

Foreshadow misbruger de såkaldte SGX enklaver, der ellers adskiller vigtig information fra andet software som derfor ellers gør SGX enklaverne immune overfor Meltdown og Spectre.

Det forklarer forskergruppen bag fundet på deres egen hjemmeside.

Problemerne med Meltdown, Spectre og nu også Foreshadow er dog, at det er hardwarefejl og dermed er der ikke noget garanteret quick-fix ved en ny sikkerhedsopdatering.

Ifølge Intel er Foreshadow ikke blevet udnyttet af nogle cyberkriminelle på nuværende tidspunkt, og selskabet er i gang med at udgive sikkerhedspatches mod Foreshadow. Du kan følge status på patchesne her.

The Technologi reviewskriver også, at flere sikkerhedseksperter fastslår at det er svært at udnytte sårbarhederne i Meltdown, Spectre og Foreshaow, og derfor skal vi heller ikke regne med at blive overfaldet af angreb gennem de tre sårbarheder.

Du kan se den fulde liste over det sårbare hardware på Intels hjemmeside.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere