Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Nianets CTO skifter til Rigspolitiet / Lovændring måske på vej om nøgenbilleder på internettet / Tårevædet Musk: Jeg slider mig selv op

Nianets CTO skifter til Rigspolitiet. Lovændring måske på vej om nøgenbilleder på internettet. Tårevædet Musk: Jeg slider mig selv op. Københavns Kommune klar med parkeringsdata. Robotfirma får kæmpeordrer efter 15 år.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne mandag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Nianets CTO skifter til Rigspolitiet

Nianets CTO gennem de seneste syv år, Per Skovgaard Rosen, har i dag første arbejdsdag som chef for Rigspolitiets Center for Drift.

Han har tidligere været CTO i ComX og Medianet, ligesom han for en del år siden var driftsdirektør i Telia.

Som ny chef hos Rigspolitiet drifts-center med omkring 100 medarbejdere får han med kontorplads i Hvidovre blandt andet ansvaret for, at it-systemerne er tilgængelige døgnet rundt.

Nianet blev i sommer solgt til GlobalConnect.

Du kan læse et interview med politiets øverste CIO, Lars Ole Dybdahl, her: CIO Lars Ole Dybdal har taget kæmpe-opgøret med CSC's evighedskontrakter: "Den måde, som et moderne politi fungerer og i højere grad kommer til at fungere på, er dybt afhængigt af it"

Lovændring måske på vej om nøgenbilleder på internettet

Justitsministeriet har sendt et udkast til en lovændring i høring om reglerne for offentliggørelse af nøgenbilleder på internettet.

Det drejer sig om en ændrinng i reglerne for ‘freds- og ærekrænkelser,’ hvor Justitsministeriet foreslår, at der indføjes et enkelt ord, som imidlertid kan have stor betydning, nemlig ordet ‘bredere.’

Konkret foreslår ministeriet, at ordet ‘offentlighed’ i straffelovens § 264 d ændres til ‘bredere offentlighed.’

I dag står der, at det er ulovligt uberettiget at videregive ‘meddelelser eller billeder vedrørende en andens private forhold eller i øvrigt billeder af den pågældende under omstændigheder, der åbenbart kan forlanges unddraget offentligheden.’

Den nuværende formulering kan nemlig betyde, at det kan være lovligt at dele nøgenbilleder, hvis de er taget i det offentlige rum.

“Den omstændighed, at man har sat sig selv i en sitation, hvor andre kan se og tage billeder af en uden tøj, bør ikke i sig selv indebære, at man skal tåle, at billederne videregives til en potentielt ubegrænset kreds af personer, der ikke var til stede det pågældende sted,” hedder det i høringsmaterialet.

Lovudkastet skal præsenteres for Folketinget til oktober.

Tårevædet Musk: Jeg slider mig selv op

I et opsigtsvækkende interview med New York Times fortæller Tesla-chef Elon Musk - flere gange på grådens rand - at han er voldsomt presset af jobbet. Musk meddelte fornylig, at han vil forsøge at afnotere Tesla fra børsen.

Han siger til avisen, at han i den seneste periode har haft arbejdsuger på 120 timer, og at han siden 2001 stort set ikke har haft ferie.

Han siger, at næsten gik glip af sin brors bryllup, hvor han var forlover, og at han tilbragte sin fødselsdag med næsen begravet i papirer på sit kontor.

“Der har været periode, hvor jeg ikke har været uden for fabrikken i tre eller fire dage. Det har betydet, at jeg ikke har set mine børn eller mine venner.”

Du kan læse det meget åbne interview med Elon Musk her.

Københavns Kommune klar med parkeringsdata

Københavns Kommune melder sig klar til at udsende parkerings-data til virksomheder og andre, som så kan anvende disse data til services i for eksempel parkerings- eller navigationsapps.

Algoritmen er baseret på såkaldte parkeringstællinger og har en præcision på omkring 80 procent.

“Der er trængsel på vejene i København, men ved at vi stiller disse data til rådighed, håber vi, at virksomheder kan hjælpe med at lette trængselsproblemerne. Det kan de gøre ved at videreudvikle disse data til services, der på sigt kan hjælpe bilisterne hurtigere frem til en parkeringsplads i København,” lyder det fra Anne Schou Johansen, stabschef i Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune.

Robotfirma får kæmpeordrer efter 15 år

Det odensianske robotfirma Egatech har inden for kort tid fået to millionordrer i en størrelse, som selskabet med 24 ansatte ikke er vant til, skriver Børsen.

Ordrerne er til en britisk æbleproducent samt det fynske græsfrøfirma DLF.

“Det er vores største eksport- ordre nogensinde. Vi startede med at eksportere for godt to år siden, og her når vi en milepæl i vores forhåbentligt store fremtidige eksporteventyr," siger direktær Mads Nychel til avisen.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere