Artikel top billede

Foto: Frederik Danvig (Foto: Frederik Danvig)

Apple fjerner 25.000 gambling-apps fra App Store i Kina

Apps, der falder indenfor kategorien gambling og lotto, er blevet fjernet fra App Store i Kina. Apple forklarer det med, at de er ulovlige og ikke må figurere i den kinesiske App Store.

Apple har fjernet 25.000 gambling- og lottoapps fra den kinesiske App Store.

Det skriver det statskontrollerede kinesiske medie, China Central Television i et Tweet.

De mange gambling-apps er ulovlige jævnfør kinesisk lov og har ført til økonomisk tab for brugerne, skriver det kinesiske medie.

I en udtalelse til The Wall Street Journal bekræfter Apple fjernelsen af de mange apps, men kommer ikke nærmere ind på antallet.

”Gambling-apps er ulovlige og ikke tilladte i App Store i Kina. Vi har allerede fjernet mange apps og udviklere, der forsøger at distribuere ulovlige gambling-apps i vores App Store, og vi er på vagt overfor at finde dem og stoppe dem fra at være i App Store,” udtaler Apple.

Læs også: Den kinesiske app WeChat er en uundværlig del af én milliard menneskers liv: Den får vestlige apps til at virke direkte primitive, men pas på med hvad du skriver

Kinesisk kritik og handelsspændinger

Den store massakre i den kinesiske App Store kommer efter, at Apple tidligere har været udsat for heftig kritik i kinesiske medier.

Senest blev Apple blandt andet beskyldt for at give adgang til ulovligt indhold som gambling-apps via iMessage, og nu ser det ud til, at Apple er gået i gang med et stor oprydningsarbejde.

Apple har tidligere udtalt, at man var i dialog med kinesiske televirksomheder for at se hvilke yderligere tiltag, der kunne implementeres for at komme problemerne til livs.

Læs mere om det her: Apple i samarbejde med kinesiske televirksomheder oven på massiv kritik

Storkina (Fastlandskina, Hong Kong, Macao og Taiwan) udgør det næststørste marked for Apple.

Den kinesiske kritik af Apple kommer samtidig i kølvandet på store handelsspændinger mellem Kina og USA. Kina har ifølge Reuters mindre mulighed for at matche de samme tariffer som USA, og skruer for tiden i op for kontrollen med flere af store amerikanske tech-giganter.

Nu må Apple afvente om den seneste oprydning i App Store er nok til at få den kinesiske kritik til at gå af ballonen.

Læs også: Tim Cook møder Trump i Det Hvide Hus: Apple kan blive alvorligt klemt i handelskrig med Kina




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Alfapeople Nordic A/S
Rådgivning, implementering, udvikling og support af software og it-løsninger indenfor CRM og ERP.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere