Artikel top billede

(Foto: Picasa)

Eniig smider 150 millioner kroner i fiberbredbåndspulje til landets tyndere befolkede områder

Energiselskabet Ennig opretter en fiberbredbåndspulje på 150 millioner kroner, øremærket tilskud til etablering af fibernet i området, hvor der ikke kan udrulles på rent kommercielle vilkår

Eniig, der er landets næststørste andelsejede energiselskab, opretter en pulje målrettet etablering af fibernet i landets tyndere befolkede områder, hvor der ikke kan udrulles på rent kommercielle vilkår.

Der er afsat 150 millioner kroner til fiberbredbåndspuljen, som kan "komme i spil som tilskud i områder, hvor interessen for fibernet er så stor, at lokale ildsjæle og fiberambassadører kan få garanti for det nødvendige antal tilslutninger," lyder det i en pressemeddelelse fra Eniig.

"Man kan sige, at fibernettet breder sig som ringe i vandet. Desværre er det ikke altid nok, at interessen er til stede, for i nogle tilfælde kan geografien forhindre, at udrulningen kan foretages på en forretningsmæssigt forsvarlig måde, og så sidder kunderne tilbage med en masse ærgrelser og en langsom internetforbindelse. Det vil vi gerne være med til at ændre, og det gør vi ved at koble et ekstra supplement på vores traditionelle fiberudrulning," udtaler Mads Brøgger, som er kommerciel direktør i Eniig A.M.B.A.

Læs også: Direktør i fiberselskabet Eniig: Derfor åbner vi nu vores fibernet for andre leverandører

Kombination af tilskud og egenbetaling

Udover tilskud vil der også indgå en øget egenbetaling.

"Hvis en fiberinstallation i et yderområde for eksempel koster 10.000 kroner mere end en normal standardinstallation, så kan vi dække de 5.000 kroner med midler fra den nye fiberbredbåndspulje. Det betyder altså, at kunden skal selv bidrage med halvdelen af ekstraudgiften," udtaler Mads Brøgger.

Eniig kommer ikke til at ændre på sin nuværende fiberforretning som følge af den nye pulje.

Energiselskabet åbner for ansøgninger fra puljen senere på efteråret 2018.

De første pilotprojekter er dog i støbeskeen. Eniig er nu gået i dialog med repræsentanter for nogle af de kundegrupper, som har vist interesse i at få fiberbredbånd til deres lokalområde.

Eniig er landets næststørste andelsejede energiselskab med flere end 385.000 andelshavere i det midt- og nordjyske forsyningsområde, som dækker cirka 25 procent af Danmarks areal. Eniig leverer p.t. fiberbredbånd til cirka 110.000 fiberkunder.

Læs også: Endnu et dansk fibernet bliver åbnet: Nordjysk fibernet åbnes for alle indholds-leverandører




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Despec Denmark A/S
Distributør af forbrugsstoffer, printere, it-tilbehør, mobility-tilbehør, ergonomiske produkter, kontor-maskiner og -tilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere