Artikel top billede

GlobalConnect tvangssælger datacentre til meget lav pris

GlobalConnect er tvunget til at sælge to af sine datacentre for at få lov til at købe Nianet. Og det kan komme til at ske til meget lave priser.

GlobalConnect er godt i gang med at sælge to af sine datacentre i en handel, der blev stillet som krav af Konkurrencestyrelsen for godkendelsen af GlobalConnects opkøb af Nianet.

Og de to datacentre bliver solgt til spotpris, fortæller GlobalConnects direktør, Christian Holm Christensen, til ITWatch.

"Det skærer mig i hjertet, når jeg ser de bud, vi har modtaget på de to datacentre, vi har valgt at sætte til salg som følge af kravene fra myndighederne. Men det er vilkårene, for alle har kunnet læse, hvorfor vi sælger dem," siger han.

Han betegner handlen, der endnu ikke er lukket, som en ‘tvangsauktion,’ som vil gøre den nye ejer ‘meget lykkelig.’

Konkurrencestyrelsen godkendte i slutningen af maj omsider GlobalConnects opkøb af Nianet efter 11 måneders behandlingstid.

Dengang var betingelsen for godkendelsen, at GlobalConnect sælger Nianets nuværende aktiviteter i Aarhus-området.

Det kan du læse mere om her: Kæmpefusion får grønt lys efter et års behandlingstid: GlobalConnect kan gennemføre opkøb af Nianet - men tvinges til at sælge fra.

De to fiberselskaber indgik fusionsaftalen helt tilbage i juni 2017.

Det kan du læse mere om her: Kæmpe dansk it-opkøb: Fiber- og hostingselskabet GlobalConnect køber Nianet




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere