Historien er på alle tidspunkter skæv, humoristisk og fuld af referencer. Dialogen bliver derfor ofte til et hyggeligt afbræk fra de mange udfordringer.
Foto: Drinkbox Studios.

Anmeldelse: På Lucha Libre-eventyr i en parallel-dimension

Canadiske Drinkbox Studios har studeret forbillederne nøje, og giver her deres bud på et moderne og originalt platform-actionspil. Vi er imponerede.

Da alverdens PC og konsolgiganter åbnede dørene for deres digitale spilbutikker, åbnede de også pludseligt for muligheden for at man som spiludvikler, ikke længere behøvede at være underlagt en distributør der gerne ville præge dagsordenen.

Den slags nyder vi som spilfans stadig godt af, hvilket gør sig særligt gældende hvis man voksede op med nogle af de gamle Nintendo eller Sega-konsoller, der bød på spil af den slags som måske ikke længere harmonerer med de største salgstal, men stadig lokker et dedikeret publikum.

Guacemelee! 2 er et glimrende eksempel på alt dette, for trods at de ekstremt talentfulde udviklere hos Drinkbox Studios har fyldt på med originale ideer og et moderne udseende, er kernen af deres nyeste udgivelse meget lig de klassikere som særligt Nintendo i første omgang etablerede deres navn med.

I støvlerne på Lucha Libre wrestleren Juan, sendes man således igen på eventyr i et spraglet tegneserie-univers, der er proppet til randen med en kombination af mexicansk kultur og humor. Tematisk bliver det aldrig tungere end at det eksempelvis er en ”mytisk guacamole” der er omdrejningspunktet for meget af historien, og på trods af at det kan lyde plat, rammer Drinkbox nærmest konstant plet med deres dialog og vittigheder.

Den slags hjælpes også på vej af en grafisk indpakning, hvor farverne er mange, figurerne dejligt karikerede og fulde af personlighed, og stilen helt dens egen. Alle kan være med og vil støde på masser af situationer der vil gøre det svært at gemme et grin.

Men Guacemelee! 2 er ikke kun overflade eller fjollede referencer, for under det hele har Drinkbox fyldt på med et platform-actionspil der byder på så skarp kontrol, og så underholdende og veludformede baner at man kunne mistænke den canadiske udvikler for at være gået i lære hos Nintendo.

Det hele vrimler ganske simpelt med gode ideer, og for en gang skyld virker de hver især til at have fået tilpas meget udviklingstid. En af de første mekanikker der eksempelvis introduceres er at bevæge sig mellem to forskellige dimensioner, hvilket her bruges til at man med et enkelt knaptryk kan skifte mellem to forskellige varianter af den samme bane (forklaringen skal til dels igen findes i en guacamole, naturligvis).

Det lyder simpelt, men når man midt i et hop pludseligt skal skifte mellem de to dimensioner, og bruge sine andre færdigheder i et så hyppigt tempo at det hele begynder at minde om et rytmespil, begynder Guacemelee! 2 også for alvor af at skille sig ud fra konkurrenterne.

Resultatet er udfordringer der kræver præcise spring, kampe der kræver hurtige kombinationer og hjernevridere hvor beslutningerne skal tages på sekunder. Til forskel fra et hav af andre lignende spil, føles det dog her ikke som en straf at skulle starte forfra, da man aldrig sendes mere end et par sekunder tilbage.

Ydermere er man sjældent i tvivl om at skylden helt og holdent ligger på egen side når et fejlplaceret hop sender Juan i afgrunden, og løsningen på en given udfordring synes altid simpel men udfordrende på den helt rigtige måde.

Ønsker man en kraftig dosis ekstra kaos er her også mulighed for at invitere op til tre venner til at spille med. Men trods at spillet ikke teknisk har nogen problemer med at følge med, bliver særligt løsningen af nogle af de timing-baserede udfordringer så kompleks med flere spillere på skærmen, at man skal være virkeligt tætte venner for ikke at lade frustrationerne koge over.

Guacemelee! 2 er en helt igennem fantastisk underholdende oplevelse som får en varm anbefaling med herfra. Platform-action genren har sjældent været så stærkt repræsenteret som den er lige for tiden, og alligevel er her tale om et eventyr som er helt i spidsen af feltet.
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Dansk iværksætter står bag et af Europas hurtigst voksende it-selskaber: Her er hele historien om hans op- og nedture
Det danske it-selskab Anytech365 leverer så høje vækstrater, at det er kommet med på Financial Times liste over de hurtigst voksende virksomheder i Europa. Her er historien om den danske iværksætter Janus Rægaard Nielsen, der har to konkurser bag sig og leder virksomheden fra Marbella.
Computerworld
Overblik: Så meget betaler danske virksomheder i løn til it-medarbejderne - se listerne her
Overblik: Der er meget stor forskel på løn-niveauet for it-medarbejderne i de danske virksomheder. Få overblikket over, hvor lønnen er højest og lavest her.
CIO
SAP's nye nordiske direktør: "De seneste uger har jeg besøgt en del kunder her i Norden - og alle talte om at vende tilbage til en eller anden form for standard."
Det store ryk til cloud brød med mange års it-konsolidering og skabte komplicerede it-miljøer. Men nu peger kundernes kompas den anden vej, fortæller erfaren SAP-boss efter nordisk rundrejse.
White paper
Ny undersøgelse blandt detail- og produktionsvirksomheder
En ny stor rapport viser, at 100% af de virksomheder i undersøgelsen, som ikke bruger EDI i dag, mener, at det vil være en fordel for deres forretning, hvis de benyttede EDI. Undersøgelsen er foretaget af Vanson Bourne på vegne af TrueCommerce, som er baseret på besvarelser fra 300 detail- og produktionsvirksomheder. Virksomheder inden for især detail og produktion oplever i dag et marked og en supply chain, som er i konstant udvikling. Forbrugerne stiller stadig større krav til leveringstid, priser, produktudvalg, lagertilgængelighed, m.v., og der kommer hele tiden nye købskanaler til. Det kan være en udfordring for detail- og produktionsvirksomheder at holde sig på forkant med udviklingen, både når det drejer sig om at være til stede i de rette kanaler og - ikke mindst - den teknologi, som understøtter en mere effektiv supply chain. Hent hele rapporten helt gratis her.