Artikel top billede

(Foto: Fotograf Camilla Schiøler, camilla@adr.dk, +45 21919132 / Fotograf Camilla Schiøler)

Stor rokade i toppen af Telenor: Chefen for Skandinavien stopper

Berit Svendsen stopper som chef for Skandinavien hos Telenor. Det medfører en stor ledelsesrokade i den norske telekoncern.

Telenors chef for Skandinavien, Berit Svendsen, fratræder sin stilling hos koncernen, og det medfører en større rokade i toppen af selskabet.

Det oplyser Telenor i en fondsbørsmeddelelse.

Berit Svendsen ersattes af Petter-Børre Furberg, der har arbejdet i Telenor-koncernen siden 1998 og i dag er Cluster Head for Skandinavien.

"Berit Svendsen har været en markant lederskikkelse for Telenor i en årrække, og hun har gjort en stor indsats for selskabet og opnået gode resultater," lyder det fra Sigve Brekke, koncernchef for Telenor, i fondsbørsmeddelelsen.

Læs også: Derfor smadrer TDC konkurrenterne i den danske mobilkrig

Selskabet oplyser desuden, at Kaaren Hilsen bliver ny administrerende direktør for Telenor Sverige, mens Morten Karlsen Sørby udnævnes til ny fungerende Cluster Head for Skandinavien.

Men den øverste chef bliver altså Petter-Børre Furberg.

"Petter-Børre Furberg har bred erfaring fra en række lederstillinger i koncernen. Han har været med til at lede etablerede organisationer og været ansvarlig for udviklingen af nye produktområder. Jeg er glad for, at han har accepteret den krævende rolle som leder af Telenor Norge, "lyder det videre i fondsbørsmeddelelsen fra Sigve Brekke.

Berit Svendsen bekræfter stop på Twitter

Berit Svendsen bekræfter selv sin fratrædelse på Twitter.

"Jeg forlader Telenor med en stolthed over at have bidraget positivt til selskabets udvikling og vækst over 30 år. Jeg har haft glæden af at blive båret frem af fantastiske medarbejdere, og sammen har vi ført Telenor til nye højder. Jeg ønsker alle kollegaer held og lykke fremover," lyder det i beskeden på Twitter.

Berit Svendsen startede hos Telenor som research scientist i 1988, hvor hun siden bestred en lang række forskellige stillinger frem til 2008, hvor hun tog en afstikker til tv-selskabet Conax, der på daværende tidspunkt var ejet af Telenor.

I 2011 var Berit Svendsen så tilbage hos Telenor i rollen som executive vice president, ligesom hun også blev øverste chef for teleselskabets norske afdeling.

Nu er det slut.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Itm8 | IT Relation A/S
Outsourcing, hosting, decentral drift, servicedesk, konsulentydelser, salg og udleje af handelsvarer, udvikling af software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere