Ugen i tech: Nye iPhones til nye priser, dato på Apples nye software, Nvidias drømmekort forsinket, dødsstød til Google-mailtjeneste

Mens Apple løb med overskrifterne med deres nye iPhones og det nye Watch, lukker Google i al stilhed ned for Inbox-tjenesten.

Det lå i kortene, at Tim Cook og hans kolleger igen vil løfte sløret for en ny efterårskollektion af iPhones.

Og den kom skam også, sammen med en større opdatering af selskabets Watch, som nu byder på et større og flottere display.

Læs også: Mød det helt nye Apple Watch Series 4: Får større skærm og banebrydende ny hjertemåler

Onsdag aften gik det løs og traditionen tro kunne Apple stolt line op med sin nye kollektion, som i år er på hele tre iPhones: iPhone XS som afløser til sidste års topmodel, iPhone XS Max som en ekstra stor iPhone samt en billigere iPhone XR i et væld af forskellige farver.

Det er dog et såkaldt ’S’ år i år, hvorfor Apple i denne ombæring satser hovedsageligt på indmaden og i at fintune designet.

Fælles for dem er, at Apple går efter et fuldskærmsdesign, hvor home-knappen vrages til fordel for ansigtsgenkendelse via Face-ID.

Med sin nye kollektion løfter Apples også baren, når det gælder iPhone priser.

Selv den billigste model, iPhone XR 64GB, er ikke billig med sin debutpris på 6.699 kroner, når den får salgsstart 26 oktober.

iPhone XS og XS Max bliver endnu dyrere med respektive debutpriser på 8.899 kroner og 9.799 kroner, når de slippes løs i handlen fredag 21. september.

Køber du den dyreste model med 512GB lager, skal du dog regne med at slippe 12.999 kroner.

Hvorvidt de er pengene værd, kan du vurdere ud fra Computerworlds dækning af Apples nyheder herunder:

Her er de tre nye iPhones: Apple har netop præsenteret to frække topmodeller samt en helt ny "folketelefon"

Nu skal du selv punge ud, hvis du vil bruge dine gamle høretelefoner i verdens dyreste iPhone: Apple fjerner adapter

Nyt software fra Apple
I kølvandet på de store hardware-nyheder har Apple også software nyt til brugerne i selskabet voksende skare af økosystemer. Navnlig nye versioner af iOS og MacOS styresystemerne.

iOS 12 til iPhones, iPads og iPods vil kunne hentes fra den 17. september om aftenen og vil byde på blandt andet performance-fordele til aldrende enheder, en stor overhaling af Siri-assistenten samt flere funktioner til at få minimeret skærmtiden foran de små enheder.

iOS 12 vil kunne køre på samtlige enheder, der i dag understøtter iOS 11.

Til selskabets Macbooks og iMacs er Apple klar med MacOS 10.14, kaldet ’Mojave’, fra den 24. september.

Her får brugerne adgang til blandt andet det nye Siri, en mørk desktop-tilstand der kan slås til, bedre organisering af skrivebordet og flere sikkerhedsfeatures.

Se også: Apple præsenterer iOS 12 – hurtigere, smartere Siri, mindre stress og nye grimasser

Google Inbox lukkes ned
Mens Apple løb med overskrifterne i tech-verdenen onsdag, annoncerede Google samtidigt på deres blog, forhåbentligt for at undgå opmærksomhed, at deres ’Inbox’-mailapp snart vil udgå.

Fra og med udgangen af marts 2019 vil ’Inbox’ lukkes ned.

Dermed er det sat et punktum for søgegiganten eksperimentelle mail-app, som igennem tiden har budt på interessante features som AI-genererede svar, opdateringer på køb, breve og pakker, snooze-funktioner og meget mere.

Flere af Google Inbox’ nytænkninger har dog siden fundet vej til Googles Gmail, selskabets primære mail-tjeneste.

Til Inbox-brugerne har Google udarbejdet denne guide til at overføre deres mail tilbage til Gmail.

Nvidia RTX 2080 Ti forsinket
Nvidias vilde RTX 2080 Ti skulle oprindeligt regere grafikverdenen fra 20. september denne uge. Tronskiftet er dog blevet forhalet, erfarer netmediet Anandtech.

Den planlagte debut er nu rykket frem til 27. september.

Læs også: Nvidia løfter sløret for dyr efterårskollektion: Her er supergrafikkortet RTX 2080 TiYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Dansk iværksætter står bag et af Europas hurtigst voksende it-selskaber: Her er hele historien om hans op- og nedture
Det danske it-selskab Anytech365 leverer så høje vækstrater, at det er kommet med på Financial Times liste over de hurtigst voksende virksomheder i Europa. Her er historien om den danske iværksætter Janus Rægaard Nielsen, der har to konkurser bag sig og leder virksomheden fra Marbella.
Computerworld
Overblik: Så meget betaler danske virksomheder i løn til it-medarbejderne - se listerne her
Overblik: Der er meget stor forskel på løn-niveauet for it-medarbejderne i de danske virksomheder. Få overblikket over, hvor lønnen er højest og lavest her.
CIO
SAP's nye nordiske direktør: "De seneste uger har jeg besøgt en del kunder her i Norden - og alle talte om at vende tilbage til en eller anden form for standard."
Det store ryk til cloud brød med mange års it-konsolidering og skabte komplicerede it-miljøer. Men nu peger kundernes kompas den anden vej, fortæller erfaren SAP-boss efter nordisk rundrejse.
White paper
Markedsanalyse: Sådan forbedrer EDI din samhandel
I en markedsundersøgelse fra august 2018 blev 300 retailers og producenter spurgt til, hvordan EDI og supply chain-teknologi hjælper dem med at forbedre deres samhandel. Det er ikke nogen hemmelighed, at konkurrenceforholdene er blevet skærpet i det seneste årti, og specielt priserne er udsat for øget pres. Dette betyder, at virksomheder hele tiden skal arbejde for at implementere mere effektive handelsprocesser. Heldigvis er der stadig forretningsområder, som er nemme at strømline ved hjælp af intelligente outsourcede løsninger. Ét af disse er den elektroniske udveksling af ordrer og fakturaer (EDI). I dette whitepaper kigger vi nærmere på de fem vigtigste områder, hvor EDI ifølge de 300 respondenter spiller en stor rolle i at forbedre virksomhedernes samhandel.