Artikel top billede

(Foto: Povl D. Rasmussen)

Populære transport-tjenester lægges sammen: Nu får danskerne en ny super-app

Den nye super-app skal rumme Rejsekort, Rejseplan og en række andre transporttjenester.

Regeringen vil lave en stor samlet transport-app til danskerne.

Det skriver nyhedsbureauet Ritzau med henvisning til et nyt transport-udspil, som transportminister Ole Birk Olesen (LA) offentliggjorde torsdag.

Den kommende app vil blive en sammenlægning af appen Rejseplanen og Rejsekortet. De to tjenester skal efter planen ligeledes samles i et enkelt selskab.

Samtidig er det planen, at den nye app også skal kunne rumme private transporttjeneste som eksempelvis taxaer, bycykler og tjenester baseret på deleøkonomi.

"Det skal være lettere at rejse i Danmark. En af de måder er, at man ikke skal tilgå alle mulige forskellige hjemmesider og apps for at planlægge og betale for sin rejse. Med det mål er det jo unaturligt at have rejsekortet og Rejseplanen som to forskellige selskaber. Det bør være ét selskab, der tilbyder en samlet løsning til forbrugerne," siger Ole Birk Olesen til Ritzau.

Læs også: Derfor ender danske it-projekter i kaos: Sådan får vi bugt med it-skandalerne

Populær i App Store

Rejseplanen er i øjeblikket den 35. mest downloadede app på Apples App Store, hvor appen har en gennemsnitlig karakter på 3,8 ud af 5.

Derudover lancerede Rejseplanen for nylig et nyt pilotprojekt i form af appen MinRejseplan, der også inkluderer flere forskellige typer af transportmidler som eksempelvis bycykler og delebilsordninger som Gomore og Drivenow.

Da det elektroniske billetsystem Rejsekortet, der i dag bygger på et lille fysisk plastikkort, blev lanceret i 2013, blev det mødt af heftig kritik fra både brugere og Rigsrevisionen.

Rigsrevisionen kritiserede i 2015 i en rapport Rejsekortet for ikke at overholde den oprindelige tidsplan.

"Rigsrevisionen finder det utilfredsstillende, at den endelige version af rejsekortsystemet efter den nuværende leveringsplan bliver seks år forsinket, hvilket har påvirket både rejsekortets brugervenlighed og økonomi negativt," lyder den kritikken i rapporten,” siger han.

Læs også:
Hypet Silicon Valley-selskab på medarbejderjagt i Danmark: Vil ændre danskernes transport-vaner

Rejsekortet må en tur over knæet: For dyrt, langsomt og ikke brugervenligt nok




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere