Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Politianmeldt Uber-lignende tjeneste kører stadig i København / Vi arbejder mere - men vi skaber mindre værdi / Airbnb gør nu, som EU forlanger / EU: Facebook skal også rette ind efter EU’s forbrugerregler - nu

Morgen-briefing: Politianmeldt Uber-lignende tjeneste kører stadig i København / Vi arbejder mere - men vi skaber mindre værdi / Airbnb gør nu, som EU forlanger / EU: Facebook skal også rette ind efter EU’s forbrugerregler - nu / Ansigtsgenkendelse erstatter pas og flybilletter

Godmorgen fra Computerworld ... og velkommen til ugen sidste hurtige it-nyhedsoverblik.

Politianmeldt Uber-lignende tjeneste kører stadig i København

Urban Go - den politianmeldte kørselstjeneste, der ligner ulovlige Uber - fungerer fortsat i København, skriver Ritzau.

Urban Go efterforskes af Københavns Vestegns Politi for ulovlig taxikørsel. Ejeren af Urban Go fastholder, at foretagendet er en lovlig transporttjeneste, for passagererne transporteres altid sammen med en genstand.

Vi arbejder mere - men vi skaber mindre værdi

Danskerne og de danske virksomheder skaber mindre værdi pr. arbejdstime end tidligere. Siden første kvartal af 2015 har vi arbejdet 5,5 procent flere arbejdstimer, men bruttonationalproduktet er kun vokset med 4,9 procent i samme periode, skriver Børsen.

Tilmed viser de seneste tal fra andet kvartal af 2018, at den negative udvikling fortsætter. BNP voksede med 0,2 procent, mens antallet af arbejdstimer voksede med 0,3 procent.

Airbnb gør nu, som EU forlanger

Den amerikanske udlejningstjeneste Airbnb vil nu rette ind efter kritik fra EU og sørge for, at tjenesten inden udgangen af 2018 overholder EU’s forbrugerregler i alle de EU-lande, hvor tjenesten opererer, skriver Ritzau.

Det betyder blandt andet, at de viste priser fremover skal indeholde alle omkostninger inklusive rengøring og lignende. Desuden skal det være tydeligt, om udlejer er privat eller professionel. Det har betydning for, hvilke forbrugerregler der gælder, skriver Ritzau.

EU: Facebook skal også rette ind efter EU’s forbrugerregler - nu

Også Facebook er under pres fra EU for at overholde EU’s forbrugerregler. Og det går for langsomt med at komme i gang, mener forbrugerkommissær Vera Jurova.

"Vi har været i dialog med Facebook i næsten to år, og jeg vil ikke lægge skjul på, at jeg er ved at blive utålmodig," sagde hun på et pressemøde i går ifølge Ritzau.

Hun hæfter sig især ved, at mange af de 380 millioner Facebook-brugere i EU ikke er klar over, at Facebook sælger data om brugerne til tredieparter. Det skal Facebook i højerer grad være ærlige om, mener hun.

Hvis ikke Facebook har rettet ind efter reglerne inden årets udgang, venter der sanktioner i medlemslandene.

Ansigtsgenkendelse erstatter pas og flybilletter

Amerikanske Delta Air Lines ersatter nu pas og billetter med teknologi til ansigtsgenkendelse i et forsøg i lufthavnen i Atlanta, USA. Det skriver Bloomberg.

Hvis det bliver en succes, vi Delta indføre det i andre lufthavne.

Ansigtsgenkendelse vil blive indført 15. oktober, og det vil fungere ved selvbetjenings-tjekind-maskiner, baggage-drop-skranker, sikkerhedstjek og tjek før boarding.

Delta forventer, at teknologien vil reducere boarding-tidsforbruget og give kortere passagerkøer, hvis ellers passagererne tager teknologien til sig.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere