Artikel top billede

Microsoft i stor dansk satsning på revolutionerende kvantecomputer: Åbner nyt stort forskningscenter i Lyngby

I dag åbner Microsoft dørene til et nyt forskningscenter, der skal bygge verdens første kvantecomputer. Den skal bygges i samarbejde med forskere og ingeniører fra Københavns universitet.

Forskere fra Københavns Universitet og den amerikanske it-gigant Microsoft er gået sammen for at bygge verdens første kvantecomputer.

Den skal bygges på et nyt forskningscenter, der skal hedde Microsoft Quantum Materials Lab og ligge i Lyngby, hvor Microsofts danske hovedkvarter også er placeret.

Det skriver Microsoft i en pressemeddelelse.

Læs også: Amerikansk professor er ved at skabe en computer-revolution fra sit laboratorium på Københavns Universitet

Peter Krogstrup, der er professor ved Københavns Universitet, forklarer, at en kvantecomputer potentielt kan foretage beregninger på minutter, som en traditionel computer vil være milliarder af år om at løse.

Men det er ikke helt uden problemer.

“Udfordringen er, at de kvantetilstande, der skal bruges til beregningerne, er ekstremt skrøbelige, og derfor meget svære at fastholde og aflæse. Det får vi nu mulighed for at forske i her i Danmark, og det kan forhåbentlig føre til et gennembrud på verdensplan,” siger professoren, der skal være daglig leder af det nye center, i pressemeddelelsen.

KU er førende inden for kvanteforskning

Ifølge Microsoft skyldes placeringen af den kommende kvantecomputer, at Danmark har en lang tradition og kompetencer inden for kvanteforskningen.

Læs også: Foton-gennembrud baner vejen for bedre kvante-kryptering

“Københavns Universitet er blandt verdens førende inden for kvanteforskningen. Samtidig har vi i Microsoft en meget lang tradition for at udvikle og bruge intelligent teknologi. Så det er vores håb og ambition, at vi ved at slå kræfterne sammen, kan bringe kvantecomputeren til det næste niveau, hvor den kan få stor samfundsmæssig gavn,” siger Charlotte Mark, administrerende direktør for Microsoft Development Center i pressemeddelelsen.

Microsoft oplyser ikke noget om, hvor mange penge selskabet har investeret i at bygge den nye kvantecomputer, men skriver, at der er tale om “et større millionbeløb.”

Senere i dag skal Uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers (V) officielt åbne det nye forskningscenter.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
KEYBALANCE A/S
Udvikling og salg af økonomisystemer samt CRM og MPS. Systemer til blandt andet maskinhandlere, vvs-branchen, vognmænd, låsesmede,handelsvirksomheder

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Digital vækst 2024

På Digital Vækst 2024 bringer vi danske virksomheders organisation, forretning og data i spil samt spejler dem i det, som teknologipartnerne bringer til fadet. Konferencen bliver tætpakket med dygtige digitale ledere og frontkæmpere fra ind- og udland. De har én opgave på dagsordenen: At inspirere dig til at træffe de rigtige forretningsmæssige, teknologiske og strategiske valg i 2024, som kan sikre vækst for dig.

19. marts 2024 | Læs mere


Cyber Threats 2024: Sådan arbejder de IT-kriminelle – og sådan beskytter du dig

De cyberkriminelle har udviklet sig betydeligt, arbejder professionelt, fleksibelt og udnytter hinandens specifikke kompetencer – omtrent som en velsmurt koncern med klar ansvarsfordeling – og har ofte en klar politisk eller kommerciel motivation. Det stiller også nye krav til din tilgang til cybersikkerhed, og på Cyber Threats 2024 får du viden, som gør dig i stand til bedre at prioritere, planlægge og eksekvere en tidssvarende cybersikkerhedsstrategi.

20. marts 2024 | Læs mere


AI Impact Day: Har du styr på risiko og governance – og er du klar til AI Act?

AI og Machine Learning har for længst gjort sit indtog i centrale, kritiske forretningssystemer, og både udviklere, platformleverandører og koncerner er begyndt at udforske mulighederne. På dette eksklusive event dykker vi ned i AI's indflydelse på fremtidens forretnings- og IT-drift. Men vi ser også på, hvordan du mest effektivt arbejder med governance og risikostyring på dine AI-projekter.

21. marts 2024 | Læs mere