Artikel top billede

Populær ad-blocker ramt af hackerangreb: Har nulstillet alle brugeres passwords

Den populære tjeneste Adguard, der blokerer reklamer på internettet, er blevet ramt af ret hackerangreb, og har derfor valgt at nulstille alle brugeres passwords.

Hvis du er en af de fem millioner brugere af den populære reklame-blokeringstjeneste, AdGuard, så er dit password til tjenesten blevet nulstillet.

Det har AdGuard nemlig valgt at gøre hos alle selskabets brugere efter at man opdagede et omfattende hackerangreb.

Læs også: Danskernes adblockforbrug er steget med 107 procent: 3,4 millioner danskere har installeret en adblocker

Det skriver mediet Techchrunch.

“Som en sikkerhedsforanstaltning har vi valgt at nulstille alle passwords til AdGuard brugere,” siger Andrey Meshkov, stifter og CTO hos AdGuard ifølge Techchrunch.

Adblocker-tjenesten opdagede at der blev forsøgt at udføre et såkaldt 'stuffint' angreb. Det betyder, at hackere bruger komprimiterede passwords på forskellige sider for at se, om nogle brugere skulle have genbrugt deres password.

AdGuard oplyser også, at når brugerne skal opdatere deres nye passwords så vil der være endnu strengere krav til, hvor langt og kompliceret det skal være.

Læs også: Danske banker ramt af stort hackerangreb: Er for alvor i hackernes søgelys

Efter at hackerne forsøgte at få adgang til, har AdGuard desuden besluttet, at selskabet vil indføre to-faktogodekendelse, der skal gøre det endnu sværere for potentielle hackere at få adgang til selskabets konti.

Det kommer dog ikke til at ske lige med det samme, da det ikke er fysisk muligt, fortæller virksomheden til Techchrunch.

Med sine cirka fem millioner brugere er AdGuard ifølge Techchrunch en af de mest populære tjenester til at blokere uønskede reklamer på nettet.

Læs også:

Danske virksomheder fravælger cyberforsikringer: “Mange tænker, at det ikke rammer mig”

Her er it-sikkerheds-kravene, som du altid bør stille til dine leverandører




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere