Grafisk fejler Stange Brigade ikke noget og imponerer fra tid til anden med detaljerede landskaber og masser af farver.
Foto: Rebellion

Anmeldelse: Mystiske monstre frygter også geværer og spredehagl

Hvis du og vennerne er blevet træt af verdenskrige og alt for meget seriøsitet, har engelske Rebellion et eventyr klar til jer.

For ikke særligt mange år siden, virkede det på det nærmeste som om det var forbudt at lave et action-spil hvis dette ikke indeholdte massevis af zombier eller tematisk havde en verdenskrig som baggrund – flere forsøgte sig endda med at kombinere begge dele.

Mange vil mene at der ikke er sket pokkers meget siden, og så er der alligevel titler som Strange Brigade der godt nok også byder på nedplafning af de udøde og deres monsterfamilier, men alligevel giver det hele en frisk spand maling og glædeligt lader det hele forblive dejligt useriøst.

Inspirationen og temaet er lånt fra både de tidligste monsterfilm, samt mange af de klassikere som senere skulle genopvække interessen for genren – referencerne til Ray Harryhausens magiske arbejde er eksempelvis mange.

Som en del af et firemands-team med masser af heltemod, generiske baggrunde og mystiske evner, bedes man rydde op i missioner der på bedste Indiana Jones-vis kombinerer sagnomspundne historier med humor, hemmeligheder og masser af action.

Læs også: Spider-Man anmeldelse: Når tegneserien bliver spilbar

Oprydningen består mest af alt af at skyde på alt hvad der bevæger sig, og selv hvis det skulle være dødt i forvejen, kan man jo altid forvandle det til partikelstøv hvis bare man skyder det nok eller tilsætter det en sprængladning.

Det kræver ikke den store tankeaktivitet men fungerer alligevel upåklageligt, hvilket ikke mindst skyldes at udvikleren bag det hele, i årevis har arbejdet på Sniper Elite-serien og derfor har godt styr på det digitale skyderi.

Tager man sig tiden til at nærstudere sine omgivelser, vil man dog også begynde at erfare at der er blevet plads til forskellige gåder, der spreder sig over alt fra små puslespil til timede fælder og godt gemte statuetter der skal indsamles.

Bonussen for er klare de forskellige gåder er blandt andet særlige magiske sten, der kan tilføre dit våbenarsenal nye kræfter og evner, der dog samtidigt kommer med sine egne begrænsninger.

Stenene kan eksempelvis ikke genbruges når de først en gang er sat i et våben, og samtidigt vil det også kun være den første person der få fingrene i dem, som efterfølgende vil kunne gøre brug af dem. Den slags tilføjer det hele et konkurrence-element hvis man spiller sammen med vennerne.

Våbenarsenalet kan løbende udvides ved at veksle noget af det guld man finder på sin vej, til nye geværer, pistoler og evner. Skulle man dog ønske at gå lidt mere kreativt til værks, kan man også benytte sig af nogle af de mange fælder og redskaber som er spredt ud over banerne.

Svingende økser, spydgrave og eksplosive olie-blandinger er blot nogle af de mange muligheder der kan bruges til at gøre det af med fjenderne, og er timingen god nok kan det hele fra tid til anden komme til at minde om en morbid Storm P-opfindelse.

Se også: Anmeldelse: I Hellblade er den største fjende skræmmende realistisk

En del af charmen ved Strange Brigade er at det ikke forsøger at være mere end hvad det lover. Det er stik modsat af den tendens der ellers er hos mange andre udviklere, der ofte udgiver spileventyr der ønsker at kunne alt, men sjældent gør nogen af delene særlig godt.

I Strange Brigade indbydes der til monster-nedskydning og simpel opgaveløsning med vennerne og ikke så meget mere, hvilket har ladet den engelske udvikler koncentrere sig om det mest essentielle.

Resultatet er et simpelt men underholdende action-spil der ikke vil blæse mange bagover, men alligevel byder på solid underholdning fra start til slut.

Læs også: Anmeldelse: Vend verdenshistorien og overskrid adskillige grænser
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Dansk sikkerheds-ekspert: Derfor er det en efterretningstjeneste, der står bag det store Facebook-hack
Interview: Der er rigtigt meget, der tyder på, at det er en efterretningstjeneste, der står bag det store Facebook-hak, vurderer sikkerhedsekspert Peter Kruse. Se hvorfor her.
Computerworld
Windows 10's katastrofe-update: Derfor begyndte den pludseligt at slette brugernes filer
Den seneste Windows 10 opdatering kunne i værste fald slette vigtige filer. Microsoft sætter tal på hvor mange der er berørt af den katastrofale fejl.
CIO
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil
De rationelle it-beslutninger du træffer er måske en illusion. Det lærte jeg da min bil gik i stykker og min hjerne snød mig til at tro, at alt var fint. Til gengæld fandt jeg tre fælder dine it-beslutninger kan falde i.
Job & Karriere
Her er syv job-annoncer der overrasker med helt usædvanlige overskrifter
Der er mange ledige it-job i øjeblikket. It-jobbank har her fundet syv spændende stillinger, der har det til fælles, at annoncen har en utraditionel overskrift.
White paper
Den evigt forandrende rolle som it-manager – sådan ser fremtiden ud!
Rollen som it-manager har ændret sig meget, og bliver fremadrettet endnu vigtigere i enhver organisation, i takt med at teknologien udvikler sig. Det betyder at hverdagen er fyldt med mange udfordringer, som hele tiden stiller krav til medarbejderne og deres evne til at have de rette kompetencer. Hvad fremtiden bringer kan ingen spå om, men du får et bud på hvordan en it-managers hverdag ser ud i 2020, og hvilke løsninger der kan være vejen frem. Silotænkningen er fortid og det kræver at du som it-manager hele tiden tænker innovativt for at være på forkant. Hvordan du tilpasser dig til fremtiden, går vi i dybden med i dette Whitepaper.