Hurtigtvoksende bilfirma kopierer Amazon: Din næste øse skal sælges med dette snedige salgstrick

En bilforhandler har fundet på en ny smart Amazon-lignende løsning på problemerne med at købe en brugt bil på nettet. I dag er Carvana en af de hurtigstvoksende forhandlere i USA.

Vi har nu i mange år kunne købe elektronik, dimser, tøj, ubrugelige ting og ikke mindst dagligvarer gennem et hav af internetbutikker.

En del af hemmeligheden, for eksempel hos Amazon eller Nemlig.com, er, at indkøbet bliver leveret lige til døren til stor glæde for mange kunder, der ikke behøver at slæbe indkøbsposerne hjem.

Et bilkøb er dog noget andet.

Det er svært for forhandleren at sende den nye øse som pakke, og endnu sværere for leveringsmanden at levere den op på 5. sal.

Her må man med sommerfugle i maven i stedet rejse langt for at inspicere det næste frække bilkup, man havde udset sig.

Det har den amerikansk brugtvognsforhandler, Carvana, nu gjort op med, skriver Bloomberg.

Via forhandleren nye internettjeneste kan du ikke alene finde dit næste køretøj, men derudover får du den også leveret -ikke til 5. sal - men lige til hoveddøren.

"Vi præsenterer en ny måde at foretage det næststørste køb i en persons liv," siger Ryan Keeton, co-founder af Carvana.

"Det er ligesom Amazon - den bedste oplevelse, det bedste produkt, den bedste pris."

Læs også: Syv nye opdagelser om Apples hemmelige bil-projekt: Her er hvad vi ved

20 procent gennemfører køb fra start til slut via smartphone
Via virksomhedens platform eller app kan brugerne se reviews, priser, specifikationer og så videre, men kan samtidig bestille bilen uden nogensinde at skulle bevæge sig væk fra sin bopælen.

Omkring 20 procent gennemfører købet af en brugt bil fra start til slut udelukkende via deres smartphone.

Carvana, der selv postulerer at være den hurtigst voksende bilforhandler i USA, har netop åbnet sin app op for borgere i New York, den 78'ende amerikanske by i sin portefølje.

De første billeveringer i New York vil som en del af et marketingsstunt blive leveret af lastbiler pakket ind i reklamer forestillende en overdimensioneret indkøbspose.

Selskabet melder, at den sælger omkring 250 brugte biler om dagen og laver en profit på omkring 14.000 kroner per bil.

Når man køber en bil via Carvana har man syv dages returret. Ifølge selskabet benytter omkring fem procent sig af den mulighed.

Carvana blev børsnoteret i 2017 og havde en omsætning på 3 milliarder kroner i andet kvartal af 2018. Selskabet blev grundlagt i 2012 af DriveTime Automotive Group, et privat konsortium af traditionelle bilforhandlere.

Selvom væksten ser ud til at brage i vejret, har Carvana stadig til gode at lave et plus på bundlinjen, men aktieværdien er dog stadig firdoblet siden børsnoteringen.

Læs også:
Forleden reparerede en mekaniker min bil: Det kostede 4.200 kroner, som min hjerne snød mig til at betale med et smil

Danske Autobutler: "Kritikerne sagde, at vi bare var smarte edb-drenge, der kom ind fra højre, men de havde slet ikke forstået pointen"

Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Alt afhænger af en håndfuld røde mapper, hvis Novozymes bliver ramt af et hackerangreb: ”Sikkerhed har i mange år været en flok gamle mænd, der siger nej. Den tid er forbi”
Der er ikke kritiske data som i fremtiden ikke skal være tilgængeligt online. Sådan lyder forudsigelsen fra Novozymes' it-sikkerhedschef, der mener, at it-sikkerhed skal bevæge sig væk fra at være sure mænd, der bare siger 'nej'.
CIO
Tag med på Computerworlds store lederkonference og mød de danske top-CIO'er, som bygger de nye it-afdelinger
Anvendelsen af digital teknologi og organiseringen af it-afdelinger er under radikal transformation. På konferencen Digitaliseringsledelse 2.0 kan du møde de CIO'er fra Bankdata, Adform og Rockwool, som står i spidsen for teknologi-adoptionen.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
6 gode råd til et succesfuldt virtuelt møde
Den traditionelle måde at tænke arbejdsplads på er under forandring. Nye teknologier skyder frem og gør hverdagen nemmere og mere dynamisk. Eksempelvis er mængden af fjernarbejdspladser steget med 115% de seneste 10 år, og det stiller krav til måden at holde møder på. Med et virtuelt møderum kan møder faciliteres online, og alle parter sparer tid fordi det er mere fleksibelt og ikke betinget af at alle møder op fysisk. I dette whitepaper kigger vi på hvad der skal til for at mestre denne disciplin og giver dig 6 gode råd.