Artikel top billede

Manden bag Stack Overflow til softwareudviklere og folk i it-branchen: Disse ting skal du lære, hvis du vil undgå at blive tromlet totalt

Interview: Manden bag Stack Overflow og Trello har en opsang til folk i it-branchen. Her er de kompetencer, som du bare skal tilegne dig nu.

Den amerikanske iværksætter og softwareudvikler Joel Spolsky, har en opsang til danske it-folk.

Han mener, at moderne udviklere ikke bare skal tilegne sig mere viden om kodesprog, men at det er helt afgørende, at du som moderne udvikler også tilegner dig såkaldte bløde skills.

Joel Spolsky er stifter af Stack Overflow, et internetforum for softwareudviklere, samt samarbejdsværktøjet Trello.

Computerworld møder ham på tech-konferencen Tech BBQ, der netop nu løber af stablen på Vesterbro i København.

“Der er rigtig mange bløde skills, som kan gøre dig mere effektiv, som softwareudvikler,” siger han og uddyber:

“Her tænker jeg især på kommunikationsevner. Det er ekstremt vigtigt, at du som softwareudvikler kan forklare dine ideer og visioner og skabe begejstring om dem,” siger han.

Men Joel Spolsky mener også, at fag som antropologi og psykologi bør være en fast bestanddel af undervisningen på teknologiske uddannelser.

“Jeg mener ganske enkelt, at alle softwareudviklere bør lære antropologi og sociologi. Det vil forhåbentligt betyde, at når de engang i fremtiden skal skabe den næste Facebook, så er der en større sandsynlighed for, at de ikke skaber noget, der vil være til skade for samfundet,” siger han.

Erhvervsfolk skal lære om programmering

Joel Spolsky har selv en bagggrund som softwareudvikler, og han har læst computer science på eliteuniversitet Yale University.

Men i dag ser vi i stigende grad, at folk med business-uddannelser og en fortid i forretningsverdenen - eksempelvis i konsulentvirksomheder og finansindustrien - vinder indpas i teknologiverdenen.

“Her plejer jeg at sige, at det er lettere for softwareudviklere at lære om business, end det er for erhvervsfolk at lære om softwareudvikling,” siger han.

Men han mener, at softwareudviklere bør blive blive stærkere på økonomi, og i det hele taget tilegne sig flere erhvervskompetencer.

Men samtidig mener han også, at det er vigtigt at folk, der kommer ind i tech med en baggrund i business tilegner sig flere tekniske kompetencer.

“Det er svært at vide, hvad der er muligt og hvad der ikke er muligt, hvis du ikke forstår teknologien. Det jeg ofte ser er, at folk med en ehvervsbaggrund bliver tromlet totalt af tech-folk, hvis de ikke forstår teknologien,” siger han.

Du skal vide, hvad der teknisk er muligt

Han forklarer, at et klassisk eksempel er, at en person med en erhvervsbaggrund kommer med en god ide, men bliver affærdiget med et ‘det der, det kan slet ikke lade sig gøre’.

“Det betyder dog ikke nødvendigvis, at det ikke er muligt. I nogle tilfælde betyder det blot: ‘det har jeg ikke lyst til’ eller ‘det har jeg ikke tid til’, siger han.

Joel Spolsky kommer i den forbindelse med et eksempel fra den virkelige verden.

“Tilbage før YouTube blev stiftet gik mange business-folk og drømte om, at skabe en videotjeneste på nettet, men der fandtes ikke en god og brugervenlig teknisk løsning. Det blev ændret, da Adobe Flash Player fik mulighed for at afspille video. Det vidste business-folkene ikke, men der sad nogle tech-folk – der i blandt Youtube-grundlæggerne – som med det samme vidste lige præcis, hvilke muligheder det ville skabe, da Adobe kom med den opdatering til Flash,” siger han.



Flere artikler om Job & Karriere

Vi har fundet 10 stillinger som du kan søge lige nu

Når du har muligheden for at lande et it-job hos Novo Nordisk, eller i ni andre spændende virksomheder.

Vi har fundet 10 stillinger, som du kan søge lige nu
Bliv Mr Robot hos Visma - eller søg et af de ni andre ledige it-job, som vi har fundet til dig
Find dit nye drømmejob i påsken: Vi har fundet 10 stillinger, som du kan søge netop nu
Er din karriere kørt fast? Vi har fundet 10 ledige stillinger, som du kan søge netop nu

Er du på udkig efter nyt it-job?

På Computerworld it-jobbank kan du hver dag søge og sortere i nye spændende it-stillinger i ind- og udland. Vi har lige nu ledige it-stillinger på siden.

Computerworld it-jobbank er et samarbejde mellem Computerworld og it-jobbank, Danmarks førende karrieresite for it-folk.

Har du spørgsmål til jobannoncerne på disse sider, så er du velkommen til at kontakte it-jobbank

Lynsøgning

Find dit næste It-Job her - Der er ledige it-stillinger lige nu