Artikel top billede

(Foto: Dan Jensen)

Microsoft styrker datasikkerheden i clouden: Men der er stadig god grund til at være bekymret

Det bliver endnu mere sikkert at bruge Microsofts cloud-services fremover - i hvert fald hvis man spørger virksomheden selv, der netop har præsenteret en række nye sikkerhedstiltag. Men der er ingen grund til at slippe bekymringerne, mener den danske sikkerhedsmand Jesper Lund Hedegaard.

Microsoft præsenterer i disse dage en række nye produkter og services på Ignite-messen i Florida.

Her kan det amerikanske selskab blandt andet præsentere en række nyheder inden for sikkerheden i skyen.

Blandt andet et preview af Azure confidential computing, som selskabet selv betegner som den første cloud-service, der kan levere en sikker platform til beskyttelse af fortrolig data.

Læs også: Hackerangreb på cloud-løsninger kan koste dig millioner af kroner: "De fleste cloududbydere bryster sig af høj sikkerhed, men denne sikkerhed gælder oftest kun mod ydre trusler"

“Det betyder, at virksomheder nu kan lægge sensitive data i skyen uden at skulle bekymre sig om sikkerheden,” lyder det fra Microsoft i forbindelse med præsentationen.

Men...stadig grund til bekymring

Men der er nu grund til fortsat at bekymre sig en smule, mener Jesper Lund Hedegaard, der er security manager hos Accenture.

“Alene det, at man siger, at man ikke skal bekymre sig om sikkerheden, bekymrer mig en anelse,” siger han.

“Man må aldrig læne sig tilbage og sige, at nu er alting godt, for det bliver det aldrig, og det er ligegyldigt hvor stort et sikkerhedslag, man kommer oven på.”

Læs også: Sikkerheden skal have førsteprioritet, når du skal overgå til cloud: Hackerne kommer ind med den krypterede trafik

Ingen plug and play løsning

Ifølge mediet The Register indebærer nogle af forbedringerne blandt andet muligheden for at bruge Intel SGX hardware, der sørger for at selve koden er krypteret.

Læs også: Microsoft smadrer frem på det danske cloud-marked: "Vi har fordoblet Azure-forretningen og regner med at gøre det samme igen næste år i Danmark"

“I cloudløsninger generelt er der meget, som er op til brugeren at beslutte. For eksempel hvilke rettigheder skal brugerne have, hvordan skal data være adskilt og så videre,” siger Jesper Lund Hedegaard fra Accenture..

Han understreger derfor, at man ikke skal tro, at Microsoft har udviklet en plug and play løsning, fordi selskabet styrker sikkerheden.

“Det kan være meget forskelligt fra virksomhed til virksomhed, og derfor skal man også være sikker på, hvordan man sætter det op bedst muligt og mest sikkert,” siger han.

Læs også: Mere end hver anden virksomhed tester ikke sin sikkerhedskopi: “Det er en falsk tryghed mange går rundt med”

“Så hvis ikke man har nok viden om det eller tid til at sætte sig ind i det, så bliver der en masse sikkerhedshuller der."

Godt at sikkerhed bliver et salgsparameter

Der er dog også roser til de nye sikkerhedstiltag fra Jesper Lund Hedegaard.

Han mener, at det er positivt, at Microsoft selv bruger sikkerheden i deres cloudservice som et salgsparameter.

“Vi ser en lille tendens, der begynder her, og det vil formentlig vokse sig så stort, at sikkerhed bliver et salgsparameter. Det er rigtig positivt, fordi det tvinger leverandørerne til at gå op i sikkerhed,” siger han.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Konica Minolta Business Solutions Denmark A/S
Salg af kopimaskiner, digitale produktionssystemer og it-services.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere