Artikel top billede

Nu ligger datoerne fast: Atea-sagen begynder igen til foråret

På et retsmøde tirsdag eftermidag blev det besluttet, hvornår Atea-sagen bliver taget op af Østre Landsret. Her skal det besluttes om dommene fra Retten i Glostrup skal stadfæstes.

Til april begynder anden runde i det, der kaldes danmarkshistoriens største sag om bestikkelse. Det er blevet afgjort her til eftermiddag på et retsmøde.

En række af sagens hovedpersoner har valgt at anke dommene fra byretten, der blev afsagt i sommer. De personer skal altså til april have deres sag afprøvet ved Østre Landsret.

I alt er der afsat 28 retsdage til den kommende retsag i Østre Landsret. Det oplyser advokat Kåre Pihlmann til Computerworld. Han er forsvarer for den tidligere Atea-direktør, Peter Trans, der er en af dem, der har valgt at anke dommen fra Retten i Glostrup.

Kåre Pihlmann fortæller til Computerworld, at han er godt tilfreds med udfaldet af mødet.

Han oplyser desuden til Computerworld, at parterne forventer en endelig afgørelse i sagen inden sommer.

Læs også: Godt to måneder efter bestikkelsesdom: Atea får igen grønt lys til at kunne deltage i offentlige udbud - men kommer under kontrol i fire år

Fem af de dømte ankede dommen

Landsretten skal tage stilling til dommene til de fem af de i alt syv tiltalte personer, der blev dømt ved Retten i Glostrup i slutningen af juni måned.

Atea som virksomhed blev også kendt skyldig men valgte kort tid efter domsafsigelsen at acceptere dommen og betale en bøde på 10 millioner kroner.

De dømte personer blev kendt skyldige i blandt andet at have modtaget og ydet bestikkelse samt have bedrevet underslæb.

Af de dømte, der har valgt at anke drejer det sig om Peter Trans, der blev idømt otte måneders fængsel, Rene Clausen der fik halvandet års ubetinget fængsel, Claus Hougesen der blev idømt 10 måneders fængsel, Michael Mølkær Jensen, der blev idømt 40 dages fængsel og Per Juul Anders, der blev ikendt et års ubetinget fængsel.

Læs også: Her er dommene i Atea-bestikkelsessagen: Millionbøde til Atea og fængselsstraffe til de tiltalte

Efter domsafsigelsen i Retten i Glostrup gjorde Andro Vrlic, der er forsvarer for Rene Clausen det klart, at man ankede og ønskede sagen behandlet ved Landsretten.

“Det her spørgsmål om man kan blive bestukket for sine egne midler er altså et spørgsmål vi mener, at Landsretten skal tage stilling til,” sagde Andro Vrlic dengang.

Læs mere her:Fire af de dømte i Atea-sagen anker dommen: Resten kræver betænkningstid




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Højer og Lauritzen ApS
Distributør af pc- og printertilbehør.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere