Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Milliardhandel kan være på vej i dansk spil-branche / Lang vej til succes for danske hardware-selskaber / Danskere lægger masser af penge i udenlandske webshops / Minister dukkede ikke op til møde

Milliardhandel kan være på vej i dansk spil-branche. Lang vej til succes for danske hardware-selskaber. Danskere lægger masser af penge i udenlandske webshops. Minister dukkede ikke op til møde. Apple og Salesforce udvider samarbejde. Merkel: Europæisk batteri-produktion er ‘ekstrem vigtig’. Har russer installeret aflytningsudstyr i det norske folketing?.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne onsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Milliardhandel kan være på vej i dansk spil-branche

Danske Spil overvejer i al hemmelighed at sælge sin ejerandel på 60 procent i selskabet bag Spilnu.dk - angiveligt for mere end en milliard kroner, skriver Børsen.

Danske Spil købte 60 procent af selskabet bag Spilnu.dk, Cego, for fire år siden af Anders Christensen, Jacob Christensen og telemillionæren Mads Peter Veiby. De tre ejer fortsat de sidste 40 procent, og Mads Peter Veiby er direktør.

Ingen af parterne har nogen kommentarer til Børsen. Dog siger Mads Peter Veiby, at han ‘da hjertens gerne’ vil eje 100 procent af aktierne i Cego, for ‘det er en virkelig sund forretning.’

Lang vej til succes for danske hardware-selskaber

Det vælter frem med startsups, der har udviklet en app eller en internet-service. Det samme gælder ikke, når det handler om hardware, skriver Finans.

Her er det nemlig langt sværere at komme fra ide til succes.

“Hardware er helt forskelligt fra software. Du skal producere, måske i et andet land, og ofte skal produktet certificeres. Så skal det flyttes rundt, til lagre og ud i butikker, og så får du først penge for det, når et produkt er solgt, altså lang tid efter at du har haft udgifterne til produktionen,” siger Tommy Andersen, leder af venturekapitalselskabet Byfounders til avisen.

Han har desuden etableret Libratone og investeret i Airtame - begge hardwarefirmaer.

Danskere lægger masser af penge i udenlandske webshops

Danskerne købere oftere og oftere ind i udenlandske webshops, viser ny rapport fra betalingstjenesten Dibs ifølge Business.

Den viser, at halvdelen af de danske forbrugere jævnligt køber varer hjem fra udenlandske netbutikker - især fra Amazon, Zalando og Wish.

DI Handel mener, at danske butikker bør komme mere ind i kampen.

“I dag er det under 40 procent af danske virksomheder, der har en webshop, så der er fortsat et kæmpe potentiale. Derfor skal vi have mange flere danske virksomheder ud på nettet, så flere danske forbrugerkroner kan blive hjemme, siger direktør Annette Falberg til avisen.

Minister dukkede ikke op til møde

Energiminister Lars Christian Lilleholt (V) dukkede ikke op til gårsdagens møde i teleforligskredsen.

Det betød, at Socialdemokraternes teleordfører, Karin Gaardsted (S), ikke kunne få en forklaring på, hvorfor Energistyrelsen for et par dage siden pludselig afblæste auktionen over de kommende mobil-frekvenser, skriver ITWatch.

Hun har nu i stedet skrevet til ministeren.

“Jeg vil selvfølgelig spørge ind til, om vi kan få en fortrolig orientering på grund af den helt specielle situation, som aldrig har forekommet før,” siger hun.

Læs også: Energistyrelsen afblæser pludselig stor dansk frekvensauktion i allersidste øjeblik: Men vil ikke fortælle hvorfor.

Apple og Salesforce udvider samarbejde

Apple og Salesforce har indgået såkaldt ‘strategisk samarbejde,’ som betyder, at Salesforces CRM-løsning nu samles med iOS, som det hedder.

Det “åbner for stærke nye mobilapps til erhvervslivet. I forbindelse med samarbejdet med Apple redesigner Salesforce deres app for at udnytte deres iOS-specifikke mobile platform med eksklusive nye funktioner på iOS,” lyder det fra Apple.

Samarbejdet kommer i første omgang til at fokusere på tre områder, nemlig udvikling af native Salesforce-apps til erhvervslivet, styrkelse af Salesforce-udviklere til iOS samt det, som Apple kalder for ‘fremskyndelse af udviklernes læring og karrierevækst.’

Merkel: Europæisk batteri-produktion er ‘ekstrem vigtig’

Det er ‘ekstremt vigtigt,’ at Europa får etableret egen batteri-produktion, mener Tysklands kansler, Angela Merkel.

Batteri-produktionen er nemlig vigtig, hvis Europa skal gøre sig håb om at komme til at spille en rolle, når elbilerne for alvor tager fart.

“Jeg er klart fortaler for, at udvikler den strategiske mulighed for at producere egne batteri-celler. Jeg mener, at det vil blive ekstremt vigtigt i de næste årtier,” siger hun.

Har russer installeret aflytningsudstyr i det norske folketing?

En 51-årig russer er under mistanke for at have installeret forskellige former for overvågningsudstyr i det norske folketing, Stortinget, skriver forskellige norske aviser.

Russeren har angiveligt haft adgang til Stortinget i forbindelse med et seminar. Teknikere fra de norske efterretningsvæsener og den norske antispionage-enhed NSM er nu igang med at undersøge området og sagen.

Den 51-årige mistænkes også for at have forsøgt at hacke eller kolone Stortings-medlemmers mobiltelefoner. Han blev anholdt fredag og er nu fængslet i foreløbigt to uger.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Brother Nordic A/S
Import og engroshandel med kontormaskiner.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere


ERP-trends 2024

Bliv derfor inspireret til, hvordan du kan optimere dine systemer og processer når af nogle af de fremmeste eksperter på ERP-markedet dele deres iagttagelser af det aktuelle marked og vurderinger af, hvad vi har i vente de kommende 3-5 år. Vi sætter også fokus på, hvordan udviklingen kommer til at påvirke din organisation, hvordan du bedst forbereder og planlægger ERP-indsatsen og om, hvilke faldgruber du skal være opmærksom på.

02. maj 2024 | Læs mere