Artikel top billede

Ny dansk cyberenhed klar til at angribe andre stater om et år: Danske cyberangreb kan ramme civile

Det danske forsvar vil i løbet af næste år have en ny cyberenhed under forsvarets efterretningstjeneste, der skal være med helt ude i fronten af NATO-samarbejdet.

En ny cyberenhed vil i løbet af næste år være klar til at angribe andre staters it-systemer.

Enheden skal bestå af it-eksperter og hackere og bliver en del af Forsvarets Efteretningstjeneste (FE).

Det skriver Jyllands-Posten.

Målet bliver, ifølge chef for Forsvarets Efterretningstjeneste, Lars Findsen, at lamme militære systemer, mobilnet og elforsyninger.

Læs også: Nyt stort it-sikkerheds-center med 40 ansatte skal snart døgnovervåge Danmark

Lars Findsen erkender dog over for avisen, at cyberangreb også vil ramme civilbefolkningen i andre lande på samme måde som militære angreb i dag.

“Der er i sådanne operationer folk, som kan trække det røde kort og sige nej til en operation, hvis f.eks. de civile skader er for store. Den samme vurdering skal ske, når det gælder cybervåben, hvor der f.eks. kunne være tale om, at hvis man fjerner strømmen til et våbensystem i en by, så ryger strømmen også til tre hospitaler, hvor patienter kan komme til at dø,” siger Lars Findsen til Jyllands-Posten.

CFCS nøjes med at advare

Forsvarets Efterretninsgtjeneste har i dag allerede Center for Cybersikkerhed, der dog har en noget mere pacifistik rolle.

Her overvåger man og advarer om mulige angreb mod dansk infrastruktur eller mod danske virksomheder.

Hos Center for Cybersikkerhed har man også netop fået et nyt center på omkring 40 mand, der skal døgnovervåge den danske infrastruktur. Samtidig skal den fungere som en kontaktenhed, hvis virksomheder eller organisationer bliver ramt af et hackerangreb.

Tidligere har formand for folketingets forsvarsudvalg, Naser Khader, udtalt at Danmark bør være i stand til at hacke andre stater.

Læs også: Formand for Folketingets Forsvarsudvalg, Naser Khader, vil have Danmark ind i cyberkrigen: Vi skal hacke dem, der hacker os




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Fiftytwo A/S
Konsulentydelser og branchespecifikke softwareløsninger til retail, e-Commerce, leasing og mediebranchen.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere