Artikel top billede

Huaweis Mate 20 Pro ser ud til at blive mobilen, der kan det hele

Huawei byder op til den helt store hardware-buffet med deres nye stjernemobil: Mate 20 Pro.

Den kinesiske mobilproducent løfter i dag sløret for deres nyeste Mate-mobiler: Mate 20, Mate 20X og Mate 20 Pro, og dermed er den ambitiøse kinesiske mobilproducents efterårskollektion søsat.

Mate 20 Pro kan beskrives ganske kort: der findes vist ikke den mobilfeature derude, som ikke er klemt ned i Huaweis nyeste stjernetelefon.

Trådløs opladning, kamera med 5 gange optisk zoom, dobbelt AI-processor, super-oplader, skjult fingeraftrykslæser og totonet lakering er bare nogle af de features, som Huaweis nye stjerne kan prale af at have ombord.

Udstyrslisten er alenlang.

Særlige evner

Mate 20 Pro byder på 6,4 tommer OLED-display med rigelige 3.120 x 1.440 pixels. Det særlige her er dog, at selskabet har skjult en fingeraftrykslæser under displayet for bagpå mobilen eller nederst på fronten.

Øverst på skærmen er et hak som gemmer på et 24 megapixel stærkt kamera og en infrarød laserscanner til ansigtsgenkendelse. Teknologien minder om den, som Apple benytter i Face-ID, og denne skulle, ligesom Apples pendant, være sikker nok til netbetaling forsikrer Huawei.

Mobilen rummer ingen øjensynlige huller til højtalere. Disse er gemt ind i bundens USB-C port. Mate 20 Pro er samtidig IP68-godkendt til at blive dyppet ned til 2 meter dybt vand.

Se også: Kæmpelæk løftet sløret: Her er stjernemobilen Huawei Mate 20 Pro

En bredside mod den etablerede orden

Under glasoverfladen dunker Huaweis egenudviklede Kirin 980 processor, som gør Mate 20 Pro til den første Android-smartphone med den avancerede 7nm procesteknologi ombord. Det skulle gøre processoren ekstra strømeffektiv og sikre højere ydelse.

Sammen med de medfølgende 6 eller 8GB RAM lagerplads lover Huawei omkring 50 procent højere ydelse end forgængeren og at nøgle-applikationer som YouTube eller Snapchat vil starte mere end et sekund hurtigere op end hos Apples konkurrerende iPhone Xs Max.

Lagerpladsen bliver på mellem 128 og 256GB, men kan udvides via en ny SD-kort standard døbt ’nano-SD’. Mobilen har plads til to nano-SIM kort ombord, hvoraf det ene kan skiftes ud med en lageropgradering i stedet.

Netværksmæssigt er Mate 20 Pro først med både 1,4 Gbit LTE-modem og dual-band GPS-signal modtagelse.

Softwaren er Android 9 Pie belagt med en ny version af Huaweis EMUI interface.

Til at drive det hele frem, råder Mate 20 Pro over et kæmpe 4.200 mAh batteri som kan lades op fra 0 til 70 procent på bare en halv time. Det er takket været en uhyre stærk oplader på 40 watt – otte gange kraftigere end den, der følger med iPhone Xs.

Kvik trådløs opladning understøttes også (op til 15W). Mobilen får dog også her en unik feature, ved at kunne dele ud af batteriet kapacitet trådløst. Du vil altså lægge din iPhone eller Samsung S-mobil ovenpå Huaweis nye stjerne og få tanket op.

Bagpå Mate 20 Pro er der tre kameramoduler og en LED-flash i en kvadratisk anordning. Det minder om det forårets P20 Pro kamerastjerne fra Huawei bød på, men virker her lidt anderledes.

Her får brugeren i alt 5 gange optisk zoom, med det vidvinklede 16mm 20 megapixels modul, et standardmodul (28mm) på hele 40 megapixels samt et telemodul (80mm) på 8 megapixels.

Her får brugeren samtidig en bred vifte af AI-assisterede kamera-features, såsom avancerede portrætfunktioner, live-effekter under videooptagelser, 3D-scanning af objekter og automatisk videoredigering.

Læs også: Test af Huawei P20 og P20 Lite: De er nærmest identiske, men den ene er ikke pengene værd

Højere priser

Med de mange funktioner følger også en højere pris. I alt 7.499 kroner skal du regne med at slippe for den lovende smartphone.

Hjemme i Danmark vil Huawei Mate 20 Pro udkomme i tre farver og en lagerstørrelse: sort, blå og den totonede ’twilight’ med 6GB RAM og 128GB lagerplads.

Præcis dato på salgsstart vil Huawei Danmark kommunikere ud i de kommende dage.

Se også: Huawei løfter sløret for ambitiøst mål: Vil være klodens førende smartphone-producent inden udgangen af 2019




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere


Roundtable for sikkerhedsansvarlige: Hvordan opnår man en robust sikkerhedsposition?

For mange virksomheder har Zero Trust og dets principper transformeret traditionelle tilgange til netværkssikkerhed, hvilket har gjort det muligt for organisationer at opnå hidtil usete niveauer af detaljeret kontrol over deres brugere, enheder og netværk - men hvordan implementerer man bedst Zero Trust-arkitekturer i et enterprise set up? Og hvordan muliggør Zero Trust-arkitekturen, at organisationer opnår produktivitetsfordele med AI-værktøjer samtidig med, at de forbliver sikre i lyset af fremvoksende trusler?

01. maj 2024 | Læs mere