Artikel top billede

(Foto: Computerworld)

Morgen-briefing: Hård kritik af it-system til ejendomsvurderinger / Trump vil udnævne PayPal-stifter til ambassadør i Sverige / Hver femte virksomhed er utilfreds med Digital Post

Hård kritik af system til ejendomsvurderinger. Trump vil udnævne PayPay-stifter til ambassadør i Sverige. Hver femte virksomhed er utilfreds med Digital Post. Fujitsu: Internet of Things er ‘blevet mainstream’. KMD vil have gode råd fra studerende.

Godmorgen fra Computerworld. Her kommer overblikket over it-nyhederne torsdag morgen v/ morgen-briefing-bestyrer Dan Jensen.

Hård kritik af system til ejendomsvurderinger

Skatteministeriet har alt for høje forventninger til præcisionen i det it-system, der fra næste år skal fastsætte de nye ejendomsvurderinger, mener partner i Dansk Ejendomsforvaltning, Henrik Bjørn Christensen, skriver Børsen.

“Man kan ikke få en computer til at beregne, hvad en grund under et hus på en villavej i Gladsaxe eller Holstebro koster. Man har i Skatteministeriet alt for høje forventninger til, hvad systemet skal kunne," siger han til avisen.

Systemet er baseret på gennemførte ejendomshandler, og det gør, at vurderingerne kan blive sat for højt for de boliger, der ikke umiddelbart kan sælges, mener han.

Trump vil udnævne PayPay-stifter til ambassadør i Sverige

PayPal-medstifter Ken Howery står til at blive den næste amerikanske ambassadør i Sverige.

I hvert fald har præsident Donald Trump meddelt, at han har til hensigt at nominere den 41-årige Howery til posten.

Ken Howery er i dag milliardær og grundlagde i 1998 sammen med Peter Thiel, Luke Nosek og Max Levchin selskabet Confinity, som i 2000 fusionerede med Elon Musks bankfirma X.com, der i 2001 skiftede navn til PayPal og i 2002 blev solgt til eBay for halvanden milliard dollar.

Ken Howery ejer sammen med Peter Thiel i dag kapitalfonden Founders Fund. Begge har været fortalere for Donald Trump i flere år.

Hver femte virksomhed er utilfreds med Digital Post

Alle virksomheder og danskere skal have en digital postkasse til post fra det offentlige, men mere end hver femte virksomhed erklærer sig utilfreds med Digital Post, meddeler Digitaliseringsstyrelsen på baggrund af en ny undersøgelse, som du kan læse mere om her.

Da der for tiden er tilmeldt 793.804 virksomheder til Digital Post, svarer det til, at hele 166.700 virksomheder erklærer sig utilfreds med Digital Post.

“Derfor arbejder Digitaliseringsstyrelsen og Erhvervsstyrelsen også med nye tiltag, som er målrettet virksomhederne for at gøre det nemmere for dem. Generelt skal borgernes og virksomhedernes digitale møde med det offentlige blive både nemmere og mere overskueligt,” lyder det fra styrelsen.

84 procent af danskerne erklærer sig på privat basis tilfreds med den digitale postkasse.

Læs også: Staten klar med udbud til en kvart milliard kroner: Afløser til Digital Post skal være klar i 2020.[

Fujitsu: Internet of Things er ‘blevet mainstream’

Internet of Things er ‘blevet mainstream,’ lyder det fra Fujitsu på baggrund af en undersøgelse blandt 330 chefer og teknologiansvarlige fra større virksomheder.

38 procent har allerede implementeret IoT, mens 16 procent er i gang med pilotprojekter og 10 procent er i planlægningsfasen. Kun en enkelt procent af de adspurgte har ingen planer på området, hedder det.

“56 procent af de adspurgte forventer, at deres IoT-projekter er profitable inden for tre år, mens 31 procent forventer profit allerede inden for ét eller to år,” lyder det fra Fujitsu.

Her siger direktør Søren Rinnov Østergaard, at IoT ikke længere er noget, som man eksperimenterer og leger med.

KMD vil have gode råd fra studerende

KMD har nedsat et såkaldt ‘student advisory board,’ hvorigennem selskabets ledelse søger råd og input fra studerende om softwareudvikling, digital innovation og forretningsudvikling.

Boardet skal bestå af seks studerende, som KMD nu søger aktivt efter. Det skal mødes fem gange til næste år.

“Vi har fokus på, at der skal være en bred faglighed blandt medlemmerne, men at de samtidig skal have en nysgerrighed for teknologi og forretning. De profiler vi søger til boardet vil typisk være studerende inden for softwareudvikling, innovation og entreprenørskab eller mere forretningsorienterede retninger som strategi og virksomhedsledelse samt finansiering og investering,” lyder det fra KMD’s HR-direktør, Michael Holst.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Compliance og strategisk it-sikkerhed efter DORA

Finansielle koncerner har i snit 85 sikkerhedsløsninger i drift – men er i snit op til 100 dage om at opdage et igangværende cyberangreb. Ydermere viser øvelser, at det typisk tager 4-6 uger at rense og genetablere sikker drift af centrale systemer efter et stort angreb. Fokus for dagen vil derfor være på henholdsvis governance samt om, hvordan du som it-leder i den finansielle sektor skal kunne håndtere fremtidens cybertrusler og arbejde effektivt med sikkerhed på et strategisk niveau.

04. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere