Artikel top billede

Teleselskab bliver sigtet for hvidvaskning i Norge for op imod en halv milliard

Det britiske mobilselskab Lycamobile, der også huserer i Danmark, er blevet ramt en stor sag om hvidvaskning af penge i Norge. Selskabet har haft lignende sager i Storbritannien og Frankrig. I Danmark har selskabet en ubetalt momsregning på 106 millioner kroner, men det er ikke muligt at finde frem til ejeren af den danske del af selskabet.

Det britiske teleselskab Lycamobile, der er ejet af den britisk srilankanske rigmand Allirajah Subaskaran, er kommet under mistanke for hvidvaskning af penge i Norge.

Teleselskabet, der er i Danmark, er repræsenteret i en lang række kiosker, 7-Eleven-butikker samt i supermarkedskæder som Super Brugsen, Føtex og Spar, bliver af den norske anklagemyndighed beskyldt for at have flyttet op imod en halv milliard norske kroner ud i landet fra 2010 til 2018.

Det skriver Dagens Næringsliv.

Det drejer sig nærmere bestemt om et beløb på 495 millioner norske kroner, svarende til omkring 387 millioner kroner.

Læs også: Derfor smadrer TDC konkurrenterne i den danske mobilkrig

35-årig forhandler anholdt

Den største del af beløbet skulle stammer fra hvidvaskning af kriminelle indtægter, som er ført videre via mobilselskabet.

En Lycamobile-forhandler på 35 år er fængslet i sagen, ligesom der for nogle måneder siden er blevet beslaglagt 5,2 millioner norske, der ved at blive overført fra det norske supermarked Reitan til Lycamobile.

Lycamobile nægter at have medvirker til hvidvaskningen, men den norske domstil vil ikke frigive pengene.

Det er værd at bemærke, at den norske sag langt fra er den første sag om hvidvaskning af penge, der har ramt det britiske teleselskab.

Både i Frankrig og Storbritannien har selskabet været ramt af lignende sager, hvilket har omfattet en ransagning af Lycamobiles kontor samt anholdelser af flere medarbejdere.

Læs også: TDC fortsætter med at jorde konkurrenterne i den danske mobilkrig: Så mange nye mobilkunder har selskabet hentet

Lycamobile har også momssag i Danmark

Det er værd at bemærke, at den norske sag langt fra er den første sag om hvidvaskning af penge, der har ramt det britiske teleselskab.

Både i Frankrig og Storbritannien har selskabet været ramt af lignende sager, hvilket har omfattet en ransagning af Lycamobiles kontor samt anholdelser af flere medarbejdere.

Og i Danmark har Lycamobile også problemer.

Lige nu har teleselskabet et udestående med den danske stat, der mener, at selskabet skylder et beløb på 106 millioner kroner i skattebetalinger.

Det afviser selskabet, der forventer at slippe for at betale hele beløbet.

Sagen kompliceres yderligere af, at det ikke er muligt at finde frem til, hvem der reelt ejer den danske del af selskabet.

Ifølge Ekstra Bladet ender sporet blindt i London hos Allirajah Subaskaran og i et skuffeselskab på Cypern.

Læs også: YouSee hæver priserne på alle tv-pakker igen




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ed A/S
Salg af hard- og software.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere


OT og IT: Modernisér produktionen og byg sikker bro efter et årelangt teknologisk efterslæb

Moderne produkter skal have mere end strøm for at fungere – og deres navlestreng skal ikke klippes når de forlader fabrikshallen. På denne konference kan du derfor lære mere om hvordan du får etableret det sikre setup når der går IT i OT.

30. april 2024 | Læs mere