Morgen-briefing: Nyt dansk Hitman-spil får god modtagelse af anmelderne / Matas: Nethandel får flere kunder i butikkerne / Volkswagen på vej med stor satsning på ny billig el-bil / Google lytter nu til protester fra medarbejderne

Nyt dansk Hitman-spil får god modtagelse af anmelderne. Matas: Nethandel får flere kunder i butikkerne. Volkswagen på vej med stor satsning på ny billig el-bil og nu lytter Google til de medarbejdere, der i sidste uge nedlagde arbejdet i protest mod topledelsen.

Godmorgen

Her kommer denne uges sidste morgenbriefing fra Computerworld.

Vi starter med en af den danske spil-branches helt store succesr, IO Interactive.

Efter nogle turbulente år med udenlandske ejere er virksomheden nu tilbage på danske hænder og klar med et nyt spil i den populære Hitman-serie:

Nyt dansk Hitman-spil får god modtagelse af anmelderne
Torsdag blev der skrevet et nyt kapital i eventyret om Hitman-spillet. Det skete da spilfirmaet IO Interactive lancerede Hitman 2.

Og det nye spil lader til at blive godt modtaget af de internationale spilanmeldere.

Eksempelgiver giver spil-sitet Gamespot karakteren 8 ud af 10 mulige, mens Gamesradar giver karakteren 3,5 ud af 5, spilsitet IGN giver karakteret 7,7 og PC Gamer giver 84 ud af 100.

Hitman 2 udkommer 18 år efter, at det første spil i Hitman-serien så dagens lys.

I de seneste år har IO Interactive været kastet ud i en større krise, der endte med, at selskabet måtte købe sig fri af de japanske ejere, Square Enix.

"Det har været rigtig svært, efter at vi købte os fri. Det kunne have gået en helt anden vej. Vores fremtid var meget usikker, men vi troede på vores team og vores produkt," siger Hakan Abrak, administrerende direktør i IO interactive, til nyhedsbureauet Ritzau.

IO Interactive oplyser, at virksomhederne forventer at Hitman 2 kommer til at omsætte for mindst en milliard kroner.

Matas: Nethandel får flere kunder i butikkerne
Detailkæden Matas har øget det digitale salg med 55 procent, men det er følge Matas administrerende direktør Gregers Wedell-Wedellsborg ikke nødvendigvis negativt for de fysiske butikker.

Til Børsen fortæller han, at nethandlen i mange tilfælde også er med til at drive kunder ind til de fysiske butikker.

"Mere end halvdelen af det, der bliver bestilt på nettet, henter kunden alligevel i en fysisk butik. Så nettet er med til at drive en kundestrøm mod butikkerne. Og vi kan se på tallene, at en tredjedel bliver inspireret til at købe et eller andet, når de nu alligevel er i kommet ind i Matas," siger han til Børsen.

Volkswagen på vej med stor satsning på ny billig el-bil
Den tyske bil-gigant Volkswagen (VW) er klar til at udfordre Tesla med en ny billig el-bil, der i Tyskland vil få et prisskilt på under 20.000 euro (150.000 kroner, red).

Samtidig vil tre af VW’s fabrikker bliver omstillet til produktionen af el-biler.

Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

Planerne vil ifølge Reuters blive diskuteret på et bestyrelsesmøde i VW-koncernen den 16. november, og hvis planerne får grønt lys er det meningen, at den nye bil skal produceres på VW’s fabrikker i de tyske byer Emden, Zwickau og Hanover.

VW forventer ifølge Reuters kilde, at bilen vil få en produktionsvolume på 200.000 enheder.

Efter stor arbejdsnedlæggelse: Nu vil Google håndtere sexchikane anderledes
Tidligere på måneden udvandrede Google-medarbejdere over hele verden fra deres i arbejde.

Det skete i protest mod top-ledelsens håndtering af sager om sexchikane.

Nu reagerer Googles administrerende direktør Sundar Pichai på protesterne i et blogindlæg henvendt til medarbejderne.

Her oplyser han, at Google nu vil tage en række initiativer, der skal sikre, at anklager om sex-chikane bliver håndteret på en ny og bedre måde.

”I fremtiden vil vi være mere transparante i forhold hvordan vi håndterer denne type bekymringer,” skriver han i blogindlægget.

Derudover oplyser Sundar Pichai også, at Google blandt andet vil tilbyde konfliktmægling, bedre rådgivning og karriere-hjælp i forbindelse med denne type sager ligesom, at Google også vil stille højere krav til et særligt træningsprogram, hvor medarbejderne bliver undervist i hvordan de skal undgå at overskride hinandens grænser.

Voldsom interesse fik kapitalfond til at sælge ud af Netcompany-aktier
Kapitalfonden FSN Capital Partners solgte i går ud af sine Netcompany-aktier. Det skete fordi kapitalfonden valgte at lytte til markedet.

Det oplyser Thomas Broe-Andersen, partner i FSN Capital Partners, til Itwatch.

”Den primære årsag er, at der har været en voldsom interesse i markedet om, at der bliver skabt mere likviditet i aktien," siger han til Itwatch.
Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
Tre måneder forsinket: Den skandaleramte Windows 10-opdatering ‘1809’ ruller nu omsider automatisk ud
Den skandaleramte Windows 10-opdatering kaldet ‘1809’, som blev trukket tilbage få dage efter lanceringen 2. oktober 2018, begynder nu at rulle ud til brugerne helt automatisk via Windows Update.
CIO
Tech fra Toppen: Tim Vang får hastigheden op og de rigtige idéer frem med Googles pretotyping
Tech fra Toppen: Tim Vang får ideerne frem og hastigheden op ved konstant at tænke små overskuelige eksperimenter ind idéprocessen. Metoden hedder pretotyping og stammer fra Google. Lær meget mere om, hvordan du kan bruge værktøjet her.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Kan du eliminere alle IT-truslerne på egen hånd?
Det er krævende at håndtere de mangeartede IT-sikkerhedstrusler på egen hånd – og trusselbilledet udvikler sig hele tiden. Denne hvidbog stiller skarpt på mulighederne for at løse nogle opgaver internt og håndtere andre i samspil med en ekstern udbyder af Managed Security Services.