Artikel top billede

Frankrig vil finde skattesnydere ved at trawle sociale medier igennem

Grundig gennemgang af sociale medier skal fra 2019 kunne afsløre skattesnydere i Frankrig.

Er man skattesnyder, skal man passe på med at prale for meget på de sociale medier - i hvert fald hvis man bor i Frankrig.

Her igangsætter skattemyndighederne nemlig til næste år et pilotprojekt, hvor skattefolk skal gennemtrawle profiler på sociale medier som Facebook og Instagram.

Det vil ske med de enkelte franskmænds skatteoplysninger liggende fremme på skrivebordet.

Ideen er ret enkel: Skattefolkene vil være på udkig efter billeder, oplysninger eller andet, der virker opsigtsvækkende i forhold til den enkelte franskmænds opgivne indtægter.

Den franske økonomiminister, Gerald Darmanin, siger til det franske tv-program Capital, at det for eksempel kan være tilfældet, hvis der på de sociale billeder er mange billeder af en person i en luksusbil, på dyre rejser eller lignende.

Her vil mistanken kunne rejse sig, hvis skattepapirerne viser, at den pågældende slet ikke har økonomi til den slags luksus-produkter.

“Det kan selvfølgelig være, at din fætter eller din kæreste har lånt den [en luksusbil, red] til dig. Men det kan også være, at det ikke er tilfældet,” siger han til tv-programmet.

Frankrig har netop vedtaget en række stramninger af skatteloven, der skal gøre det muligt at bekæmpe skattesnyd - blandt ved mere grundig og systematisk brug af online-data.

Ligeledes sigter loven efter at tvinge dele-økonomiske platforme som Airbnb og Uber til at oplyse finansielle tal til skattemyndighederne om værter og chaufførers indtægter.

I Storbritannien har man med stor succes anvende samme metode i flere år, nemlig med systemet Connect.

De britiske skattemyndigheder anvender Connect til at indsamle, analysere og lagre store mængder data om briternes økonomi, som så kan sammenlignes på kryds og tværs.
Læs også:

Kontroversielt it-system anvendt til at afsløre hvidvask-skandale i Danske Bank

Facebook-rapport: 61 store firmaer fik særlig adgang til at høste brugerdata

Lytter din telefon hemmeligt med på din samtale? Ny forskning er kommet nærmere et svar




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
EG Danmark A/S
Udvikling, salg, implementering og support af software og it-løsninger til ERP, CRM, BA, BI, e-handel og portaler. Infrastrukturløsninger og hardware. Fokus på brancheløsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere