Artikel top billede

Oracle Danmarks omsætning styrtdykker - licenssalg faldet med 62 procent på blot et år

Oracles danske omsætning er på et år dykket med 25 procent, viser selskabet netop offentliggjorte regnskab. Både licens- og hardware-salget styrtdykker.

Oracle har i de seneste år været godt i gang med at omstille forretningen fra den klassiske og stærkt lukrative licens-forretning til den nye cloudverden, og omstillingen rammer nu selskabets omsætning for stor kraft.

Alene i løbet af det seneste år er Oracles danske omsætning således faldet hele 25 procent, viser selskabets netop offentliggjorte regnskab, som du finder her.

Heraf fremgår det, at Oracle Danmarks omsætning i 2017/18 lander på 292,2 millioner kroner. For forrige regnskabsår landede omsætningen på 389,7 millioner kroner.

Også selskabet indtjening før skat og afskrivninger er faldet markant - nemlig til nu blot 2,1 millioner kroner. Sidste år var indtjeningen her 17,3 millioner kroner. Det svarer til et markant fald på 86,7 procent.

Licens-salget styrtdykker

Det fremgår af regnskabet, at omsætningen er faldet inden for både konsulentforretningen og selskabets produktsalg.

Omsætningen på konsulentforrentingen er faldet med 26,2 procent, mens den på produkt-salget er faldet med 24,9 procent.

“Den største bidragyder til nedgangen i produktsalget er en nedgang på 74 procent i hardware-salget,” lyder det fra Oracle.

Det fremgår da også, at hardware-salget på det danske marked er faldet fra 73,7 millioner kroner i fjor til nu blot 19,3 millioner kroner.

Licens-salget er i samme periode faldet med hele 62 procent til nu 99,9 millioner kroner.

Bundlinie steget

Men omsætningen på de klassiske områder falder kraftigt, står det bedre til med selskabets bundlinie.

Netto-indtjeningen er nemlig steget fra 2,1 millioner kroner i fjor til nu 4,4 millioner kroner.

Oracle har i Danmark et par hundrede medarbejdere. Computerworld udarbejde fornylig en survey, der viste, at gennemsnitslønnen i Oracle Danmark ligger i den ganske pæne ende.

Det kan du læse mere om her: Løn i den danske it-branche: Microsoft, Oracle og Dell er helt i toppen på lønnen - så meget tjener de ansatte i gennemsnit.

Selskabets danske direktør, nordmanden Ingrid Mjøen, har tidligere fortalt Computerworld om Oracles omstilling fra salg af softwarelicenser til salg af cloud-baserede ydelser, som nu udgør 16 procent af den samlede, globale forretning.

Det kan du læse mere om her: Oracle-boss om sin største udfordring efter et år som chef i Danmark: "Alle tror, vi er en databasevirksomhed – Oracles cloud-løsning er den bedst bevarede hemmelighed i markedet"

Læs også:

Er Oracle presset? Ændrer pludselig regnskabspraksis for cloud-forretningen

Oracle Danmark har taget drastiske midler i brug: Straffer sig selv med dummebøder, hvis selskabet fejler overfor kunderne.

Oracle: Slut med ond cirkel af uforudsigelige kæmpe-opdateringer til vores systemer




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere