Ugen i tech: YouTube byder på Hollywood-film - kvit og frit /Kvantekompasset fungerer uden GPS-satellitter / HTC Vive gør omsider sin Virtual Reality kabelfri

Google udvider YouTube-platformen med gratis, reklamefinaniserede blockbustere.

Skulle der være tvivl om Googles ambitioner om at udfordre Netflix og HBO på hjemme-streamingen, synes truslen nu at tage form.

Ud over at arbejde med igennem året at have forvandlet YouTube-platformen til også at byde på Premium-abonnementer, arbejdes der nu på at få Hollywood-film i fuld længde på platformen. Det skriver The Verge.

De første af slagsen er aldrende blockbusters som den originale ’The Terminator’ og ’Rocky’, som begge nu kan streames kvit og frit – dog indlejrede reklameindslag i løbet af filmen.

I øjeblikket tæller YouTube over 100 film-titler der kan streames, men flere vil støde til, skriver AdAge.com.

Læs også: Netflix halverer prisen på visse abonnementer - til gengæld skal du droppe fjernsynet

Kabelfri Vive
Mobilproducenten HTC har fundet sig et ekstra ben at stå på, med sin stadigt større satsning på Virtual Reality hardware med deres Vive-produkter.

Nyeste skud på stammen fra selskabet er Vive Focus headsetet som i modsætning til sin forgængere formår at fungere helt uden kabler. En stor fordel med Vive-produktet, som i modsætning til at andre VR-headsets, giver frihed til at bevæge sig i de virtuelle oplevelser.

I stedet for at benytte en PC til at drive softwaren frem, er det mobil-hardware der skal drive de virtuelle verdener frem: en Snapdragon 835 octa-core processor fra 2017.

De færre kræfter får betydning. Opløsningen bliver sænket til en fjerdedel af HTC Vive Pros: 1.440 x 800 pixels per øje, mens synsfeltet reduceres til 110 grader.

Prisen bliver dog væsentlig lavere end et Vive Pro headset med tilhørende gamer-maskine.

Hele pakken debuterer ved 650 euro en gang i december, svarende til knap fem tusinde kroner herhjemme.

Læs også: Test: HTC Vive er et kig ind i en ubeskrivelig og skræmmende fremtid - men den koster kassen

Videnskabsfolk fra Imperial College Universitetet i London har sammen med M Square et kvante- optikteknologi selskab kreeret en fungerende såkaldt ’ kvante accelerometer’ – en enhed som kan fastslå sin egen position uden behov for GPS-satellitter.

Enheden blev vist frem fredag 9. november ved National Quantum Technologies Showcase messen i London, skriver M Squared i en pressemeddelelse.

Største fordel for teknologien er, at den ikke er afhængig af GPS-satellitter, når der skal navigeres – systemer som er sårbare for hacking, samt elektromagnetisk eller nuklear krigsførelse.

Teknologien optager fortsat meget plads, og vil derfor næppe finde vej til din næste bil. Indtil videre er protyperne på størrelse med en stribe kummefrysere og er udviklet til brug i skibe eller tog.

Teknologien har dog potentiale til at blive skaleret væsentligt ned, lyder det.

Se også: Splinternyt GPS-alternativ debuterer i Aarhus: Nyt positioneringssystem kan zoome helt ned til en enkel centimeterYtringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...

Premium
OnePlus 7 Pro til test: Nu er selskabet i stand til at banke mobilverdenens giganter
Det kinesiske selskab OnePlus vil ind i det fine selskab af topproducenter med OnePlus 7 Pro. Missionen er lykkedes.
Computerworld
Google blokerer med omgående virkning for Huaweis brug af Android-licenser - se hvad det kommer til at betyde for dig
Google begrænser med omgående virkning kinesiske Huaweis brug af Android. Huawei vil ikke længere have adgang til tjenester fra Google.
CIO
CIO Jesper Riis fra DSV: Sådan arbejder jeg med governance så omkostninger og kompleksitet kan begrænses
Der er dømt stram governance hos Jesper Riis, CIO for verdens femtestørste transportvirksomhed. Men det er samtidig en betingelse for innovationen slår han fast. Hør mere om ledelse, performancekultur og vision hos globale DSV med de danske rødder.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Her er din gratis guide til EDI!
EDI giver en hurtig, pålidelig og effektiv automatisk udveksling af forretningsdokumenter, og du slipper for de manuelle processer, som er forbundet med papirdokumenter. Det er især, hvis du er i detail og produktionsvirksomheder, samt grossister, at der er flere fordele ved at implementere EDI – uanset virksomhedens størrelse. Det gør at EDI i dag er den foretrukne metode til dokumentudveksling blandt større virksomheder, når de skal handle med deres leverandører. Derfor har du som leverandør en stor konkurrencefordel, hvis du understøtter EDI – det styrker samhandlen med eksisterende kunder, og gør jer mere attraktive overfor potentielle nye kunder. Dette whitepaper giver dig en introduktion til EDI, og hvordan det fungerer, samt vejledning til hvordan du kommer i gang og vælger den rette leverandør.