Artikel top billede

Amazon på vej med stor ny tv-satsning: Vil købe 22 sports-kanaler

Amazon er klar til at satse stort milliard-beløb på sports-streaming. I sommer opkøbte den amerikanske gigant tv-rettighederne til den engelske Premier League, og nu kan Amazon være på vej til at opkøbe en række amerikanske sportskanaler.

Amazon byder nu på 22 amerikanske tv-kanaler, der udelukkende sender sport.

Det skriver den amerikanske tv-station CNBC.

Der er ifølge CNBC tale om 22 kanaler, som Disney i dag ejer. Amazon ønsker ifølge CNBC også at overtage tv-stationen Yes Network, der er en tv-kanal i New York, som udelukkende dækker de lokale sportshold New York Yankees, New York Nets og New York City FC.

Det amerikanske erhvervsmedie Bloomberg vurderer, at handlen samlet set vil løbe op i 20 milliarder dollar, hvilket med den aktuelle dollar-kurs svarer til 130 milliarder kroner.

Læs også: Britisk mediemogul skal finde 217 milliarder inden fredag i vanvittig handelskabale mellem internationale mediegiganter: Få overblikket over hvem, der køber hvem

Kanaler var del af gigant-handel

De 22 kanaler indgik oprindeligt i handlen, da Disney tidligere på året købt tv- og underholdningsimperiet Twenty-First Century Fox for 71 milliarder dollar eller knap 465 milliarder danske kroner.

Men nu har Amazon tilsyneladende kastet sin kærlighed over tv-kanalerne, som led i en større satsning på sport.

Læs også: Danskere betaler næsten 80 procent mere for Amazons streamingtjeneste end briterne: Se hele prisundersøgelsen her

For meget tyder på, at Amazon ser et potentiale i at supplere de mere traditionelle streaming-tilbud med live-sport.

Allerede i sommer opkøbte Amazon således også rettighederne til engelsk Premier League-fodbold.

Adgang til Premier Leauge uden merpris

Premier Leaugue-rettighederne kommer i 2019 til at indgå i Amazons eksisterende Prime Video-pakke, hvor brugerne også har adgang til musik og film.

Da Amazon opkøbte rettighderne blev det oplyst, at brugerne ikke skulle betale ekstra for at få adgang til fodboldkampene.

"Vi kigger hele tiden på at tilføje mere værdi til Prime. Premier League er den mest sete sportsliga i verden," lød det i sommer fra Jay Marine, vice president for Amazon Prime Video i Europa.

Læs også:
Amazon kaster sig ud i usædvanlig satsning: Køber rettighederne til Premier League

Kæmpe tv-handel på plads: Internationalt medieselskab sælges for 250 milliarder kroner




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Ciklum ApS
Offshore software- og systemudvikling.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

16. april 2024 | Læs mere


IAM - din genvej til højere sikkerhed uden uautoriseret adgang og datatab

På denne dag udforsker vi de nyeste strategier, værktøjer og bedste praksis inden for IAM, med det formål at styrke virksomheders sikkerhedsposition og effektiviteten af deres adgangsstyringssystemer og dermed minimere risikoen for uautoriseret adgang og datatab. Og hvordan man kommer fra at overbevise ledelsen til rent faktisk at implementere IAM?

18. april 2024 | Læs mere


EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere