Artikel top billede

Google udelukker Privacy-team fra udvikling af kinesisk søgemaskine: Ansatte forbereder strejke

Den amerikanske søgegiant Google har truffet endnu en kontroversiel beslutning i arbejdet med den bebudede censurerede søgemaskine til Kina. Selskabet har angiveligt udelukket Privacy og Sikkerhedsteamet fra udviklingen. Det har fået medarbejderne til at forberede sig på en strejke.

Googles ansatte sætter sig endnu engang imod beslutningen om at bygge en censureret udgave af den populære søgemskine til de kinesiske borgere.

Denne gang har de amerikanske ansatte hos søgegiganten samlet 100.000 dollar sammen, som bliver suppleret med yderligere 100.000 af en annonym medarbejder. Dermed er der samlet omkring 1,3 millioner kroner ind.

Læs også: Skal it nødvendigvis kun bruges til noget godt? Microsoft står i et svært dilemma

Det skriver The Verge.

Pengene skal ifølge en representant for medarbejderne bruges på en strejke mod beslutningen, om den censurerede søgemaskine, der skal imødekomme den kinesiske regerings skrappe censurkrav.

Opstanden mod beslutningen kommer, efter at mediet The Intercept kunne afsløre, at Googles såkaldte Privacy og Sikkerhedsteam er blevet udelukket fra møder om den kinesiske udgave af søgemaskinen.

Læs også: Google-ansatte verden over strejker efter afsløring af Android-stifters sexchikane-sag

Udelukket fra møder

Ifølge mediet, der har talt med flere kilder tæt på processen, blev Privacy og Sikkerhedsteamet udelukket fra centrale møder om den kontroversielle søgemaskine.

De nye oplysninger har altså skabt nye protester fra Google egne medarbejdere, der muligvis er på vej med et strejkevarsel.

Google-ansatte har tidligere skrevet et brev til ledelsen, hvori de opfordrede til større gennemsigtighed med projektet.

Læs mere her: Google-medarbejdere spænder ben for ny søgemaskine i Kina: “Vi har øjeblikkeligt brug for mere gennemsigtighed”

"Vi har øjeblikkeligt brug for mere gennemsigtighed, en plads ved forhandlingsbordet og en forpligtigelse til en åben proces: Googles medarbejdere er nødt til at vide, hvad vi er med til at bygge,” lød det fra medarbejderne ifølge Reuters.




Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Also A/S
Salg af serviceydelser inden for logistik, finansiering, fragt og levering, helhedsløsninger, digitale tjenester og individuelle it-løsninger.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
EA Excellence Day

Hvad er det, der gør it-arkitektens rolle så vigtig? Og hvad er det for udfordringer inden for områder som cloud, netværk og datacentre, som fylder hos nogle af landets bedste it-arkitekter lige nu? Det kan du her høre mere om og blive inspireret af på denne konference, hvor du også får lejlighed til at drøfte dette med ligesindede.

23. april 2024 | Læs mere


AI Business Excellence Day – sådan folder du mulighederne ud

Mange danske virksomheder har eksperimenteret med AI-projekter af begrænset omfang, men kun de færreste har for alvor udforsket mulighederne i storskala. Det gør vi her! Du vil blandt andet få mulighed for at se eksempler på, hvordan AI kan anvendes som accelerator i storskala og skubber til grænserne for, hvordan det er muligt at integrere teknologien, så potentialet for alvor foldes ud.

24. april 2024 | Læs mere


Unbreakable - sådan sikrer du dig vedvarende og uafbrudt adgang til dine data

Vi dykker ned i værdien af en stabil og pålidelig storage-platform og hvilke muligheder der findes, for at sikre den højeste grad af redundans og tilgængelighed. Områder som date-beskyttelse og cyber-sikkerhed vil også blive berørt.

25. april 2024 | Læs mere