Trods dansk modstand: Stadig liv i planer om EU-beskatning af Amazon, Apple og de andre giganter

Der er stadig liv i planerne om at indføre en EU-beskatning på tre procent af de digitale kæmper som Google, Facebook og Apple.

I marts i år kom EU-Kommissionen med et forslag om at beskatte giganternes generelle digitale indtægter med netop tre procent.

Det kan du læse mere om her:
EU satser på at have ny tech-skat klar inden årets udgang: Her er nøglepunkterne i det store udspil

Baggrunden for forslaget var en mistanke om, at giganterne kanaliserede indtægter fra hele EU til de medlemslande med lavest beskatning for derved at holde skattebetalingen nede på et minimum.

Det forslag mødte en del modstand blandt andet fra Danmark, men også fra Sverige, Finland og Irland.

Tyskland havde også reservationer over for forslaget, og dermed endte det i en blindgyde, for alle 28 medlemslande skal være enige i den slags sager.

Også indtægter fra datalagerplads
Beskatningen ville også omfatte indtægter fra eksempelvis datalagerplads hos Google og indtægter fra køb og salg på Apples og Amazons onlineplatform.

Nu foreslår Tyskland og Frankrig i fællesskab, at beskatningen på tre procent kun skal ske af de digitale giganters indtægter fra online-annoncering.

Forslaget blev fremsat på et møde i dag mellem EU-landenes finansministre. Det skriver Reuters.

Forslaget vil dermed først og fremmest ramme Google og Facebook, da de to virksomheder har hovedparten af markedet for digital annoncering i EU.

Det oprindelige forslag fra Kommissionen var tænkt som en foreløbig foranstaltning, indtil en løsning på problemet kunne findes blandt alle medlemmer af den vestlige samarbejdsorganisation OECD.

I følge det nye forslag til en beskatning fra Frankrig og Tyskland vil det først træde i kraft fra januar 2021 og kun, hvis der ikke er fundet en bredere løsning, skriver Reuters.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Targit A/S
Udvikling og salg af software til business intelligence.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
FutureLegal

FutureLegal giver dig viden og inspiration til at imødegå fremtiden for juridiske ydelser.

28. maj 2019 | Læs mere


Intelligent proces automatisering – et vigtigt værktøj til digitalisering

Med smart sammenkobling af de ‘dumme’ softwarerobotter, procestyrings-teknologi og avanceret machine learning, har du mulighed for at skabe selvlærende robotter, der er i stand til automatisk at forbedre sig. Teknologien hedder IPA - intelligent process automization. Kom og hør om anvendelsesmulighederne - og de fem teknologier, der ligger bag IPA.

28. maj 2019 | Læs mere


Microsoft Azure: Få det maksimale ud af din cloud-platform

Azure er en af de mest populære cloud-platforme, og Microsofts løsning rummer da også mange spændende muligheder og konkrete værktøjer, der kan hjælpe din virksomhed. Kom godt i gang med at udnytte Azure ved at deltage på dette formiddagsseminar.

06. juni 2019 | Læs mere


Premium
OnePlus 7 Pro til test: Nu er selskabet i stand til at banke mobilverdenens giganter
Det kinesiske selskab OnePlus vil ind i det fine selskab af topproducenter med OnePlus 7 Pro. Missionen er lykkedes.
Computerworld
Google blokerer med omgående virkning for Huaweis brug af Android-licenser - se hvad det kommer til at betyde for dig
Google begrænser med omgående virkning kinesiske Huaweis brug af Android. Huawei vil ikke længere have adgang til tjenester fra Google.
CIO
CIO Jesper Riis fra DSV: Sådan arbejder jeg med governance så omkostninger og kompleksitet kan begrænses
Der er dømt stram governance hos Jesper Riis, CIO for verdens femtestørste transportvirksomhed. Men det er samtidig en betingelse for innovationen slår han fast. Hør mere om ledelse, performancekultur og vision hos globale DSV med de danske rødder.
Job & Karriere
"Vi var fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet. "
"Da jeg var færdig med PhD´en så var vi fem mennesker, der fik 400 millioner kroner, et lokale på 12 m2 og et stempel fra Undervisningsministeriet. Så skulle vi bare have et nyt universitet op og køre på seks måneder. Det kalder jeg mit første start-up. Det blev til IT-Universitetet."
White paper
Her er din gratis guide til EDI!
EDI giver en hurtig, pålidelig og effektiv automatisk udveksling af forretningsdokumenter, og du slipper for de manuelle processer, som er forbundet med papirdokumenter. Det er især, hvis du er i detail og produktionsvirksomheder, samt grossister, at der er flere fordele ved at implementere EDI – uanset virksomhedens størrelse. Det gør at EDI i dag er den foretrukne metode til dokumentudveksling blandt større virksomheder, når de skal handle med deres leverandører. Derfor har du som leverandør en stor konkurrencefordel, hvis du understøtter EDI – det styrker samhandlen med eksisterende kunder, og gør jer mere attraktive overfor potentielle nye kunder. Dette whitepaper giver dig en introduktion til EDI, og hvordan det fungerer, samt vejledning til hvordan du kommer i gang og vælger den rette leverandør.