Trods dansk modstand: Stadig liv i planer om EU-beskatning af Amazon, Apple og de andre giganter

Der er stadig liv i planerne om at indføre en EU-beskatning på tre procent af de digitale kæmper som Google, Facebook og Apple.

I marts i år kom EU-Kommissionen med et forslag om at beskatte giganternes generelle digitale indtægter med netop tre procent.

Det kan du læse mere om her:
EU satser på at have ny tech-skat klar inden årets udgang: Her er nøglepunkterne i det store udspil

Baggrunden for forslaget var en mistanke om, at giganterne kanaliserede indtægter fra hele EU til de medlemslande med lavest beskatning for derved at holde skattebetalingen nede på et minimum.

Det forslag mødte en del modstand blandt andet fra Danmark, men også fra Sverige, Finland og Irland.

Tyskland havde også reservationer over for forslaget, og dermed endte det i en blindgyde, for alle 28 medlemslande skal være enige i den slags sager.

Også indtægter fra datalagerplads
Beskatningen ville også omfatte indtægter fra eksempelvis datalagerplads hos Google og indtægter fra køb og salg på Apples og Amazons onlineplatform.

Nu foreslår Tyskland og Frankrig i fællesskab, at beskatningen på tre procent kun skal ske af de digitale giganters indtægter fra online-annoncering.

Forslaget blev fremsat på et møde i dag mellem EU-landenes finansministre. Det skriver Reuters.

Forslaget vil dermed først og fremmest ramme Google og Facebook, da de to virksomheder har hovedparten af markedet for digital annoncering i EU.

Det oprindelige forslag fra Kommissionen var tænkt som en foreløbig foranstaltning, indtil en løsning på problemet kunne findes blandt alle medlemmer af den vestlige samarbejdsorganisation OECD.

I følge det nye forslag til en beskatning fra Frankrig og Tyskland vil det først træde i kraft fra januar 2021 og kun, hvis der ikke er fundet en bredere løsning, skriver Reuters.


Ytringer på debatten er afsenders eget ansvar - læs debatreglerne
Indlæser debat...


Brancheguiden
Brancheguide logo
Opdateres dagligt:
Den største og
mest komplette
oversigt
over danske
it-virksomheder
Hvad kan de? Hvor store er de? Hvor bor de?
Dibs Payment Services A/S
Betalingssystemer til e-handel og detailhandel.

Nøgletal og mere info om virksomheden
Skal din virksomhed med i Guiden? Klik her

Kommende events
Robot Process Automation (RPA) - sådan høster du gevinsterne

Fremtidens digitale vindere fokuserer på at nedbringe driftsomkostningerne radikalt gennem digitaliserede ’touchless operations’, hvor kun undtagelser behandles manuelt, og hvor automatisering og kunstig intelligens spiller sømløst sammen. Kom og hør mere om RPA og softwarerobotter - hvordan ser teknologien ud og hvordan kommer du i gang?

26. marts 2019 | Læs mere


Mød NNIT og kom med på en rejse fra Excel-drevet budgetproces til ægte corporate performance management

På dette event får du netop en introduktion til digitalisering af CPM (Corporate Performance Management) og BI (Business Intelligence), uden at du skal vinke farvel til Excel. Du vil få introduktion til software, der omfavner Excel og optimerer dine nuværende planning-, forecasting-, og konsolideringsprocesser.

27. marts 2019 | Læs mere


Optimer din forretning med Microsofts splinternye Dynamics 365 Business Central

Microsofts nye generation af intelligente forretningsapplikationer indeholder med blandt andet Microsoft Dynamics 365 Business Central enorme muligheder for at høste værdi af virksomhedens komplekse it-miljø ved øget indsigt, optimering af processer og drift og automatisering. Kom og hør hvordan du høster størst værdi med Microsoft nye, sammenhængende administrations-system ved at optimerer virksomheden mange steder.

28. marts 2019 | Læs mere


Premium
Midt i spionage-rygter og mediestorm: Computerworld besøger Huawei i Kina - tag med på besøg hos det måske mest omstridte tech-firma lige nu
Reportage, Shenzhen: “Exacting, rigorous, tests drive learning, all for real battles.” Computerworld er taget på besøg i det gigantiske hovedkvarter for verdens måske mest omtalte tech-selskab lige nu
Computerworld
Nvidias nyeste GTX 1660 kort beviser, at det igen er blevet interessant at købe grafikkort
Nvidia giver gamere i mainstream-segmentet et stærkt kort til en rimelig pris.
CIO
Tech fra Toppen: Det har CIO Mads Madsbjerg Hansen fra FLSmidth lært af flere års global it-konsolidering
Tech fra Toppen: Flere års arbejde har betydet en reduktion i antallet af it-systemer hos FLSmidth. Men processen har ikke været uden overraskelser. Hør hvad CIO Mads Madsbjerg Hansen har lært af den omfattende og globale proces.
Job & Karriere
Efter blodrødt regnskab: Nu fyrer Atea 20 medarbejdere i Danmark
Atea fyrer nu 20 medarbejdere. Det sker som en direkte konsekvens af, at den danske forretning er under pres, oplyser selskabets direktør.
White paper
Modernisér din it-sikkerhed nu – her er 10 grunde til hvorfor og hvordan du gør!
Lad os se det i øjnene. Din organisation gør højst sandsynligt ikke alt, hvad den kan, for at sikre brugere og it-ressourcer. Du kender alt til high-profile hacks og sårbarheder, og selvfølgelig er du bekymret. Men sikkerhed er ikke den eneste ting, som konsumerer din virksomheds begrænsede ressourcer, og udover det, så har I ikke været udsat for alvorlige brud, endnu. Som mange andre virksomheder har lært på den hårde måde, så er håb en værdifuld menneskelig egenskab, men det er bestemt ikke et stærkt fundament for en Enterprise strategi. Heldigvis, så er der både overbevisende grunde til at fokusere på at forbedre din virksomheds sikkerhed, og skridt du kan tage i dag for at gøre det væsentligt.